Зеленчуци с пармезан

Свежи пролетни рецепти с тиквички

Тиквичките са от зеленчуците, който можете да приготвите по най-разнообразен начин – салата, супа, основно. За пролетния сезон особено подходящи са рецепти, в които има повечко зеленчуци. Ние сме ви подготвили три различни вариации на рецепти с тиквички, които определено си заслужава да си приготвите и да похапнете.

Зеленчуци с пармезан

Необходими продукти: 4 тиквички, 200 г зелен боб, 4 стръка зелен лук, 2 стръка зелен чесън, 1 червена пиперка, 1 – 2 пресни картофа, черен пипер, сол, розмарин, пресен копър, зехтин, ½ ч.ч настърган пармезан

Пълнени тиквички

Начин на приготвяне: изчиствате си лука и чесъна и нарязвате на ситно. Тиквичката режете на по едри кубчета, пиперката на шайби. Зеленият боб трябва да бланширате, докато не стане наситено зелен на цвят.

Следва да сложите всичко в тава, добавете подправките, зехтина и хубаво да разбъркате. Печете на 180 градуса до приготвяне на зеленчуците. Веднага след като извадите от фурната добавете пармезана.

Следващото предложение е по скоро традиционно, но с няколко по-различни добавки. До някъде това си е смесване на съвсем различни рецепти. Предлагаме ви да си приготвите пълнени тиквички със сирене и яйце, които захлупвате с гнездо от кайма.

Рецепти с тиквички

За пълненето на тиквичките използвайте зелен лук и чесън, копър, сирене (може и извара), яйце, черен пипер и сол. По желание може да добавите и малко счукани орехи.

Разликата е, че този път ще отрежете тиквичката по дължина на две, ще изкормите половините и ще ги напълните със сместа. Изберете си по-дребни тиквички. Така оформените парчета ще сложите върху тавата, която предварително сте застлали с хартия за печене. Каймата овкусявате с помощта на черен пипер, филия хляб, киснала във вода, чубрица, кимион, яйце. Омесвате я хубаво и я оставяте да се стегне в хладилник.

След това правите малки шапчици от каймата, които да сложите върху тиквичките – ще станат като гъби. Изпичате във фурна включена на около 160 – 170 градуса докато се запече каймата.

Пържени тиквички

Последното ни пролетно предложение включва козе сирене и тиквички. Можете да си го приготвите на пролет и на лято. Лятната рецепта може да направите не с консервирани домати, а с пресни.

Ето какви са необходимите продукти:

Пържени тиквички с козе сирене

Необходими продукти: 4 тиквички, 200 г козе сирене, бутилка доматен сок или буркан консервирани домати, сол, зехтин, черен пипер, босилек¸ копър

Начин на приготвяне: нарязвате на филии тиквичките, след което ги пържите в сгорещен зехтин. Навивате всяко от парчетата тиквичка на рула, като в него слагате парче козе сирене, което е поръсено с малко копър.

През това време загрявате мазнина, запържвате зелен чесън и добавяте доматите. Оставете да покъкрят и след като сменят цвета си, подправете с подправките. Заливате няколко рулца с доматен сос и сервирате.

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати