Лесни рецепти на тиган

Ориз в Тиган

Независимо, че непрестанно получаваме информация колко вредни са пържените храни, истината е, че повечето от нас често се изкушават да похапнат нещо приготвено на тиган. Нещо повече – освен, че са вкусни, тези гозби се приготвят изключително бързо, което пък ни спестява време. На тиган могат да се приготвят пилешки дреболии, яйца по всякакъв начин, меса, зеленчуци.

Първата рецепта е с пилешко месо и се приготвя наистина бързо. Хубавото е, че дори да ви липсва някой от продуктите, винаги можете да импровизирате. Ето я и рецептата:

Пиле в тиган

Необходими продукти: глава лук, 2 моркова, доматена консерва, 300 г гъби, пилешко месо на хапки, черен пипер, сол, олио, мащерка.

Пилешко

Начин на приготвяне: подгответе си продуктите – нарежете и измийте гъбите, морковите и лука. Първото, което слагаме в тигана да се запържи, е лукът и веднага след това морковите. Пилето – нарязано на парчета се добавя след това да се позапържи добре, сложете и мащерката.

След около 4 – 5 минути се слагат подправките и доматите. Намалете котлона и оставете пилето да ври поне 30 – 40 минути. Когато пилето е сварено, трябва да добавите нарязаните на филии гъби и когато и те омекнат, да изключите котлона.

Следващото предложение отново е с пилешко месо, но този път вместо доматен сос ще добавим сос от сметана:

Гъби със сос

Пиле на тиган със сметанов сос

Необходими продукти: пилешки гърди, пипер - по възможност червен зелен и жълт, малка глава лук, царевица от консерва, сметана, сол, черен пипер, олио, розмарин по желание.

Начин на приготвяне: нарязвате си пилешките гърди и ги слагате да се изпържат в сгорещения тиган. После добавяте нарязаните на ивички чушки, лукът на полумесеци и царевицата. Разбърквате енергично и слагате сметаната – количеството й зависи от това колко сос искате да има в манджата. Накрая подправяте с миризмите и захлупете с капак. Когато зеленчуците омекнат, можете да изключите ястието.

И тъй като обърнахме подобаващо внимание на пилешкото, следващата рецепта ще бъде за ястие със зеленчуци и няколко яйца:

Патладжан с яйца

Необходими продукти: ½ кг зелен лук, 1 патладжан, 100 г кашкавал, 3 – 4 яйца, 2 домата, ½ връзка с магданоз, олио, сол.

Начин на приготвяне: първо нарежете патладжана и го оставете да се отцеди, за да не горчи после. Нарежете лука и го сложете да се пържи, след това сложете патладжана нарязан на кубчета, заедно с доматите. След като се запържат добавете яйцата, разбъркайте енергично. Накрая сложете магданоза и кашкавала.

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати