Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусни рецепти с пилешки дреболии

Вкусни рецепти с пилешки дреболии

Пилешки дробчета

Пилешките дреболии могат да се приготвят по най-разнообразен начин – стават много вкусни и пържени в тиган, и печени във фурната. Една от най-разпространените и обичани рецепти, свързани с пилешки дреболии, е тази за дробчетата.

Те най-често се приготвят с лук, много подправки и се слагат да се изпекат във фурната. Решихме да предложим три рецепти с дреболии – две от тях са със сърца, а третата с воденички. Ето и как можете да си приготвите яхнията от воденички:

Яхния от воденички

Яхния от пилешки воденички

Необходими продукти: ½ кг воденички, 4 глави лук, ½ връзка магданоз, 1 с.л червен пипер, дафинов лист, олио, сол, черен пипер

Пилешки сърца с подправки

Начин на приготвяне: воденичките се сваряват и нарязват на ситно, след което ги връщате в бульона. Запържвате лука с червения пипер и добавяте брашното. Добавяте към бульона и воденичките запържения лук, както и подправките, варите още половин час.

Следват и рецептите за сърцата. Тях можем да си приготвим в йенска тенджера във фурната или пържени с различни подправки. Подбрахме две непретенциозни рецепти с пилешки дреболии:

Пилешки сърза в масло

Пилешки сърца в масло и чесън

Необходими продукти: ½ кг пилешко месо, масло, сол, чесън, дафинов лист, черен и червен пипер

Начин на приготвяне: сварявате сърцата заедно с дафиновия лист и малко сол за около половин час. След това ги изцеждате и ги слагате в предварително загрятото в тиган масло, заедно с няколко скилидки пресован чесън и подправките. След около десет минути може да изключите котлона.

Пилешки сърца в подправки

Необходими продукти: ½ кг пилешки сърца, 4 стръка мащерка, ½ връзка магданоз, 2 стръка розмарин, сол, чесън, зехтин и черен пипер, ¾ ч.ч бяло вино

Начин на приготвяне: Нарязвате чесъна и магданоза и ги обърквате с малко зехтин. Останалата част от мазнината загрявате в тиган, след което добавяте пилешките сърца, добре почистени. След около 5 минути добавяте виното и розмарина, както и мащерката.

Оставете сосът да стане малко по-гъст и веднага добавете магданоза, чесъна и подправките. След не повече от минута трябва да отдръпнете сърцата от котлона. Поднесете с картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest