Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за сладкиши с хляб

Идеи за сладкиши с хляб

Хлебен пудинг

Старият хляб може да влезе в употреба в кухнята, както за солени, така и за сладки вкусотийки. Вероятно всеки си спомня вкуса на попарата, а може би дори я приготвя на любимите си хора за закуска. Попарата може да бъде залята със мляко и захар, със сирене, тук вече всичко е въпрос на вкус.

Ако искате да си спретнете лесен и вкусен сладкиш и едновременно с това да оползотворите стар хляб, предлагаме ви няколко интересни и сполучливи рецепти:

Сладкиш с извара

Необходими продукти: 10 филии хляб, 220 г извара без сол, 40 г захар, 1 ванилия, цитрусова есенция, 70 г масло, 3 ч.ч. прясно мляко, 2 - 3 яйца, конфитюр

Хлебен сладкиш

Начин на приготвяне: намазвате тавичка с масло, отгоре слагате ред хляб, върху, който също има масло. Намазвате с някакво сладко по желание, предварително разбъркано с изварата. Към тази смес добавете и есенцията. След това върху сладкото добавяте останалата част от хляба. В купа разбивате яйцата, млякото, ванилията и захарта, след което заливате филиите. Печете в умерена фурна до зачервяване.

По същия начин можете да си направите сладкиш с пресни плодове без да използвате изварата. Нареждате хляб в тавичката и отгоре слагате плодчета – нарязани на парчета, отгоре ръсите със захар, след това слагате още един ред хляб. Продължавате така, докато накрая завършите с плодове и захар. Накрая заливате с разбити яйца, прясно мляко и захар по желание. Запичате в умерена фурна.

Хлебен сладкиш с боровинки

Сладкиш с хляб и сладко от боровинки

Необходими продукти: 200 г хляб, 3 яйца, 250 г прясно мляко, 40 г масло, 3 с.л кафява захар, сладко от боровинки, ромова есенция, орехи

Начин на приготвяне: първо нарязвате хляба на кубчета, след което го заливате с прясното мляко и оставяте хляба да поеме от млякото за половин час. В друг съд разбивате яйцата, захарта, маслото, есенцията, добавете и счуканите на ситно орехи.

Смесвате сместа с яйцата заедно с прясното мляко и хляба и изсипвате в подходяща тавичка, след което печете докато се зачерви. Накрая вадите сладкиша, докато е още топъл и намазвате обилно със сладкото от боровинки. Оставете да престои и хапнете, след като сладкишът напълно изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Някой
Някой
09.08.2013 19:56
Нали сте наясно, че снимката към втората рецепта не е от тази рецепта?! "Някак" е... съмнително как така при намазване СЛЕД изпичане сладкото е проникнало така, сякаш е добавено още ПО ВРЕМЕ на изпичането.
2
0