Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кивито е най-полезният тропически плод

Кивито е най-полезният тропически плод

Киви

Интересно откритие направиха изследователи в Далас. Според тях кивито е най-полезният плод - антиоксадантите и витамините, които се съдържат в него, го изпращат на челните места при най-полезните тропически плодове.

Освен това този плод е богат и на лутеин. Кивито е изключително полезен плод за сърдечно-съдовата система – може да „изгаря“ мастните натрупвания в артериите – това от своя страна снижава риска от образуването на тромби. Освен това този плод намалява високо кръвно налягане.

В изследване, направено в Осло, са участвали 118 човека, които са имали повишено кръвно налягане. Всички те са били на средна възраст 55 години. Учените са ги разделили в две отделни групи. В едната група хората похапвали киви три пъти на ден, а в другата - ябълки. След точно 56 дни става ясно, че групата, която изяждала по три кивита дневно, е с нормализирано кръвно налягане.

Оказва се, че кивито е полезно и за кожата – учените ни препоръчват на ден да похапваме по 3 кивита, за да имаме млада и здрава кожа. Ако пък изяждаме повече, това ще ни направи по-привлекателни, убедени са специалистите. Към плода се присъединяват още морковите и зелето.

Ако ги консумираме редовно, това ще подчертае естествения тен на кожата. Учените са убедени, че най-ефикасният и лесен начин да повлияем на външния си вид е да започнем да се храним правилно.

Плод киви

И като стана въпрос за външен вид, не можем да не споменем, че освен за хубавата кожа, кивито може да помогне и в борбата с килограмите. За по-добър ефект е необходимо да похапвате плода половин час преди основно хранене.

Ползите, които плодовете имат върху организма на човек, са безспорни и непрекъснато са изучавани от учените. Резултати от проучване твърдят, че цитрусовите плодове предпазват от кисти в бъбреците.

Нарингенинът, който се съдържа в цитрусите, потиска развиването на кисти, убедени са британски изследователи. Нарингенинът е виновен също и за горчивия вкус, който имат някои цитрусови плодове, например грейпфрутите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest