Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Любими рецепти на Пенелопе Круз

Любими рецепти на Пенелопе Круз

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
Пенелопе Круз

Пенелопе Круз е една от малкото звезди, която не се притеснява да си признае, че едно от любимите и хобита е готвенето. За нея названието домакиня е гордост. Самата тя признава, че от многото и ангажименти рядко и остава време да се отдаде на това удоволствие, но когато това стане, се превръща в истинска фурия. Освен обичайните рецепти, красавицата опитва нови и нови неща всеки път. Тук ще намерите някои от любимите ястия на актрисата, които приготвя за своето семейство:

Японски омлет

Необходими продукти: 3 яйца, 15 мл соев сос, 10 мл оризов оцет.

Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват. Добавят се соевият сос и оризовият оцет. Разбърква се добре. Подправя се със сол на вкус. В тиган се загрява олио. От сместа се гребе с черпак, като се пържи на тънки палачинки.

Когато яйцата се захванат, двата края се загръщат един към друг в средата. Отгоре се сипва втори слой от сместа, като трябва да покрива от едната страна до другата, а не на целия съд. Така, когато сместа свърши, ще се получи дебело руло.

Равиоли с тиквички и маскарпоне

Необходими продукти: 390 г брашно, 5 жълтъка, 1/2 ч.л. сол, 500 г тиквички, 200 г маскарпоне, 20 г рукола, 70 г сирене, 1 яйце.

Равиоли

Начин на приготвяне: Пресятото брашно се смесва със солта. Прави се кладенче и се добавят разбитите яйца. Замесва се тесто. Ако е сухо, се добавя малко вода на стайна температура.

Тестото се слага върху набрашнена повърхност. Меси се минимум 10 минути, докато не стане еластично. Оставя се покрито в хладилника за 30 минути. През това време се приготвя плънка, като се настържат на едро тиквичките, подправят се и се оставят за 10 минути да се изцедят излишната течност. Ракуолата се реже на ситно, а сиренето се настъргва. Всички продукти се разбиват с маскарпонето.

Тестото се разделя на две. Разточва се и с чаша се правят кръгчета. Върху тях се слага от плънката и отгоре се намазва с разбитото яйце. Разточва се и вторият пласт тесто и отново се отрязват кръгчета с чаша. Те се поставят върху първите.

Пелмените се притискат с вилица от всички страни. Сваряват се в кипяща вода за около 3-4 минути, докато изплуват на повърхността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest