Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Бърза вечеря за 30 минути

Бърза вечеря за 30 минути

Готвене

Единственото време, когато можем да покажем своите умения в кухнята са почивните дни – през седмицата винаги бързаме и накрая приготвяме за хапване нещо, което е лесно и което знаем, че всички у дома ще харесат.

Ако искате да внесете малко разнообразие в бързите вечери, предлагаме ви няколко рецепти, които стават гарантирано вкусни и които ще изненадат любимите ви хора, а вие няма да стоите прекалено дълго в кухнята.

Първото ни предложение е с макарони и печени червени чушки. През зимата повечето хора са си сложили поне един пакет печени пиперки във фризера – ако още не сте ги похапнали, сега е времето да ги извадите.

Слагате вода на котлона и след като заври, изсипвате 300 грама макарони.

Макарони на фурна

Изчаквате ги да се сварят и ги отцеждате. Пиперките, които трябва предварително да обелите, се нарязват на парчета и се смесват с идеално отцедените макарони. Към тях добавяте и разбити четири яйца с половин литър прясно мляко и сол.

Разбърквате и изсипвате в намазнена с масло тавичка. Можете да добавите и малко масълце отгоре върху ястието – печете в умерена фурна, докато се стегне заливката. Сервира се топло.

Следващото предложение е за панирани пилешки хапки. Сварявате бяло пилешко месо и нарязвате на хапки. Докато месото се вари, разбивате в подходяща купа 4 яйца, кашкавал, 1 к.ч. брашно, сол, черен пипер на вкус, нарязан магданоз.

Пилешки хапки

Когато хапките са вече нарязани, добавяте и тях към яйчената смес. Взимате със супена лъжица от сместа и пържите в сгорещена мазнина. Сервирайте с картофено пюре или салата.

Последната ни рецепта е за гъби със сос от домати.

Гъби с доматен сос

Необходими продукти: около килограм дребни печурки, 1 глава лук, няколко скилидки чесън, 300 мл доматен сок, 2 с.л. лютеница, 150 мл бяло вино, черен пипер, сол, дафинов лист, риган и мазнина

Начин на приготвяне: Нарязвате на половинки измитите вече гъби и ги слагате в сгорещено олио. Прибавяте и лука и чесъна – ситно нарязани, да се запържат за 4–5 минути.

Следва да сложите дафинов лист и лютеницата – разбърквате хубаво и наливате виното. След 2 минути слагате и доматения сок, сол, черен пипер и риган. Задушавате четвърт час, след което сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest