По-различни рецепти за кюфтета

Кюфтета

Първата ни рецепта включва не просто продукти за кюфтета – към тях има ви предлагаме и гарнитура от спанак с масло. Ето и останалите необходими продукти:

Кюфтета от телешка кайма и картофи

Необходими продукти: 1 кг телешка кайма, 3 глави лук, 3 яйца, 3 картофа, 500 г спанак, масло, сметана, черен пипер, магданоз, сол.

Кюфтета със Спаначен Сос

Начин на приготвяне: Смесвате ситно нарязания лук, яйцата, телешката кайма и настърганите картофи. Добавяте към тях смлян черен пипер на вкус и пържите в сгорещена мазнина. Спанакът се задушава в подсолена вода, след което се намачква на пюре.

Добавете към него масло, сол, черен пипер и оставете да се сгъсти на слаб огън, като разбърквате постоянно. Накрая добавете към спанака 1 супена лъжица сметана. Сервирате кюфтетата полети със спанака.

Следващата рецепта можете да си приготвите, ако разполагате с гювечета. Необходими са ви половин килограм кайма смес, 300 г сирене, 1 глава лук, смлян черен пипер, 1 ч.л сух джоджен или 1 супена лъжица пресен, 2 с.л. краве масло, доматен сок и 6 яйца.

Печени Кюфтета

Натрошавате сиренето и смесвате с каймата, като към тях добавяте нарязания лук, джоджена, черен пипер. От сместа се оформят големи кюфтета – 6 на брой.

Слагате всяко кюфте в отделно гювече, върху кюфтетата по едно парченце масло, след което наливате на всяко половин кафена чашка доматен сок.

Слагате гювечетата, включвате на около 180 градуса и оставяте за двадесет минути. След това слагате по едно яйце на всяко гювече и печете докато се стегне яйцето.

Последното ни предложение е за кюфтета на фурна. Смесвате ½ кг кайма смес, 2 глави ситно нарязан лук, смлян черен пипер, магданоз, който сте накълцали на ситно. Към всичко това слагате нарязани на парчета две люти пиперки и няколко скилидки счукан чесън.

Оставете сместа за около 2 часа в хладилника, след което оформете кръгли кюфтета, които да са с дебелина около сантиметър. В тава слагате мазнина, нареждате шайби картофи, отгоре слагате кюфтетата, а върху тях шайби домати. Пекат се в умерена фурна.

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Silviq
Silviq
28.05.2015 14:13
kakva smetana se izpolzva za purvite kufteta ?
0
0