Вкусни рецепти с лаврак

Лаврак

Лаврак можете да си приготвите много лесно, при това само с лимонов сок, масло и сол. Нужно ви е фолио, в което да сложите рибата, която сте намазали с масълце.

Можете да сложите малко масло и в нея. Подправете със сол и лимонов сок, завийте фолиото, като пакет и печете на загрята фурна за около 25 минути.

По същия начин можете да изпечете рибата на скара. Ако предпочитате в лаврака да има малко повече миризми и имате време да постоите в кухнята, предлагаме ви следната рецепта:

Лаврак с лимон и босилек

Необходими продукти: 2 лаврака, връзка босилек, лимон, 4 скилидки чесън, сол, черен пипер, олио, 4 дафинови листа, 1 глава лук, 1 ч.ч. маслини.

Рецепти с Лаврак

Начин на приготвяне: След като сте изчистили рибата я полейте с олио, осолете я и подправете добре с черен пипер. Нарежете маслините, като им премахнете и костилките.

Накълцайте на шайби лимон и лук. Чесънът смачкайте с преса. В тава сложете парче домакинска хартия и полейте с мазнина, отгоре сложете лука, няколко резена лимон и половината маслини.

Върху тях наредете рибата, в която сте сложили по две парчета лимон, 4 стръка босилек и чесъна. Отгоре поръсете с маслини, мазнина и лимонов сок. Отстрани в тавата начупете няколко дафинови листа.

Печен Лаврак

Завийте с алуминиево фолио и печете за около 20 минути на умерена фурна. Ако искате рибата да е препечена, махнете фолиото накрая и запечете.

Последното ни предложение е да си приготвите лаврак с гъби и домати. Става бързо, а резултатът определено ще ви хареса – нарязвате зеленчуците на шайби. Слагате рибата в парче фолио, което предварително сте намазали с олио.

Под лаврака наредете няколко резена домат, отгоре сложете рибата, която сте подправили с черен пипер и сол. В корема на рибата сложете нарязаните гъби, а върху нея отново наредете шайби домат.

След това хубаво поръсете с босилек. Фолиото се затваря (да стане като пакет), след което рибата се слага на скарата. Сервира се без да се разопакова със салата от краставици, които сте поръсили с копър и оцет.

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати