неделя, 29 май

Скумрия с чесън за здраво сърце

Скумрия

Храни за здраво сърце, които подобряват изпомпването на кръвта, предлага британска диетоложка и авторка на готварски книги.

Тя препоръчва да включите в менюто си скумрия на скара, приготвена с джинджифил и чесън.

Рибата е богата на полезните мазнини омега-3, а джинджифил изобилства от заздравяващия капилярите витамин C. Чесънът пък разрежда кръвта.

Тялото се нуждае от полезни мазнини, т. нар. мастни киселини. Те правят кръвта по-малко леплива и намаляват вероятността от образуване на съсиреци.

Има ги в семената, ядките и мазната риба. Яденето на прекалено много наситени мазнини и заседналият живот увеличават "лошия" и общия холестерол.

За да го намалите, трябва да избягвате консервираните храни.

Богатите на витамин Е храни пък като авокадо и зелени зеленчуци разреждат кръвта и понижават кръвното налягане. [научи повече...]

  • Google+
  • Pinterest

3.5
Общо 18 гласували
5 5
4 4
3 6
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ети
14.01.2014 20:09
А как се приготвя?
01034
30.12.2014 01:38
С мерак!
1
2
3
0

Водещи от категорията

Избрано

Подобни Статии

От другите сайтове

Свързани Рецепти

На актуалната статия виждаш материал на тема Скумрия с чесън за здраво сърце. Ако имаш въпрос или си на мнение, че написаната информация не е по статията Скумрия с чесън за здраво сърце, би могъл да се свържеш с нас от линка за контакт и ние ще редактираме/разширим статията.