събота, 26 юли

Скумрия с чесън за здраво сърце

Скумрия
3 от 14 Гласа

Храни за здраво сърце, които подобряват изпомпването на кръвта, предлага британска диетоложка и авторка на готварски книги.

Тя препоръчва да включите в менюто си скумрия на скара, приготвена с джинджифил и чесън.

Рибата е богата на полезните мазнини омега-3, а джинджифил изобилства от заздравяващия капилярите витамин C. Чесънът пък разрежда кръвта.

Тялото се нуждае от полезни мазнини, т. нар. мастни киселини. Те правят кръвта по-малко леплива и намаляват вероятността от образуване на съсиреци.

Има ги в семената, ядките и мазната риба. Яденето на прекалено много наситени мазнини и заседналият живот увеличават "лошия" и общия холестерол.

За да го намалите, трябва да избягвате консервираните храни.

Богатите на витамин Е храни пък като авокадо и зелени зеленчуци разреждат кръвта и понижават кръвното налягане.

Отзиви (1)

  • 0
    0
    Отговор
    Ети

    2014-01-14, Оценка 5 от 5 за Скумрия с чесън за здраво сърце

    А как се приготвя?

На актуалната статия виждаш материал на тема Скумрия с чесън за здраво сърце. Ако имаш въпрос или си на мнение, че написаната информация не е по статията Скумрия с чесън за здраво сърце, би могъл да се свържеш с нас от линка за контакт и ние ще редактираме/разширим статията.