Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусни рецепти с ципура

Вкусни рецепти с ципура

Ципура

Когато приготвяте ципура, не се отделяйте от нея за дълго време при печене. Зависи от големината на рибите, но все пак около двадесет минути са достатъчни на рибата да бъде опечена. Ето и нашите рецепти:

Ципура с чери домати и чесън

Необходими продукти: 4 ципури, 4 скилидки чесън, 12 – 14 чери домата, зехтин, лимон, магданоз, сол, смлян черен пипер, маслини.

Начин на приготвяне: изчиствате и измивате рибата, след което я оставяте да се отцеди. Чери доматчетата се нарязват на половинки. След като рибата се е отцедила, нареждате всяка ципура в отделен лист хартия за печене.

При рибата добавяте накълцан на ситно магданоз, сол, черен пипер, смачкан с преса чесън, няколко маслини (най-добре нарязани на шайби и без костилки) и половинките домати. Сложете от всичко това и в корема на рибата.

Рецепти с Ципура

След това завийте хартията и сложете рибата на скарата за около 20 минути. След като е готова, отворете хартията, полейте обилно с прясно изцеден лимонов сок и сервирайте.

Следващото предложение за ципура, отново е с домати, но този път в допълнение има и каперси. Ето я рецептата:

Ципура с риган и каперси

Необходими продукти: 4 филета от ципура, лимон, зехтин, 4 скилидки чесън, 1 с.л. каперси, 4 филета аншоа, 200 мл бяло вино, 16 бр. чери домати, смлян черен пипер, сол, магданоз, риган.

Начин на приготвяне: сложете филетата в подходящ съд и изстискайте лимон отгоре – подправете с черен пипер и малко сол. Филетата се оставят в тази марината за половин час. През това време, загрейте зехтин в подходящ съд и запържете нарязания на филии чесън и филетата аншоа.

Сложете половината от бялото вино и оставете сместа да къкри. След това се слагат нарязаните на половинки и измити чери домати, добавете каперсите и черен пипер. След няколко минути, след като доматите променят цвета си, отдръпнете.

Вкусна Ципура

Филетата риба сложете в тава, посипете с малко риган и магданоз, добавете сместа с доматите, изсипете останалото вино и запечете за около двадесет минути. В началото сложете фолио на тавата, а след като мине половината време, премахнете фолиото.

Люта ципура с бяло вино и розмарин

Необходими продукти: 2 ципури, 6 скилидки чесън, 2 стръка розмарин, 2 с.л. бяло вино, лимон, сол, смлян черен пипер, зехтин, 2 малки люти чушлета

Начин на приготвяне: отделете филетата на двете риби, след което ги сложете в лист фолио, върху който има и лист хартия за печене, със същата големина. Наредете филетата, посипете с чесъна, който сте накълцали, посипете с листа от розмарина, черен пипер, сол.

След това стрийте двете чушки върху филетата, добавете няколко капки зехтин и бялото вино. Затворете фолиото и хартията, така че да не излиза пара, а да остава вътре, за да задуши рибата. Сложете пакета в предварително загрята фурна и печете десетина минути. Сервирайте със свежа салата, като преди това хубаво облейте рибата с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest