Десертни кремове с маскарпоне

Маскарпоне

Предлагаме ви няколко рецепти за десерти с маскарпоне. Повечето от тях се приготвят много лесно и буквално за няколко минути. Това ги прави подходящи за непредвидени гости. Можете да замените някои от продуктите – например в крема с боровинки, можете да добавите сладко, каквото вие харесвате, а при портокаловия крем да замените плода с лимон. Ето ги и рецептите с маскарпоне:

Крем с ягоди и лимонена кора

Необходими продукти: 3 ч.ч. маскарпоне, 1 ч.ч. течна сметана, 4 с.л. пудра захар, лимон, ¼ ч.ч. захар, 3 ч.ч. ягоди.

Начин на приготвяне: първо измийте ягодите и ги изчистете от дръжките. След това ги изсипете в подходяща купа и ги поръсете със захарта на кристали. Оставете ягодите и захарта за поне час на хладно.

Ягодов Крем

През това време си направете крема – изсипете трите чаши маскарпоне в купа заедно с 2 с.л. пудра захар и разбийте с миксер. В друга купа, смесете течната сметана с другите две лъжици пудра захар и разбийте.

Накрая смесете сиренето маскарпоне със сметаната, добавете лимонената кора и разбъркайте. В подходящи чаши сложете от ягодите и сосът, който са си пуснали благодарение на захарта и отгоре покрийте със крема. Оставете за няколко часа на хладно.

Следващото предложение е за крем маскарпоне с боровинки – смесете по ½ ч.ч. кондензирано мляко и маскарпоне. Към тях сложете 4 с.л. захар и разбийте с миксер. Прибавете и ванилия и отново разбийте.

Добавете към този крем няколко начупени целувки – разбъркайте внимателно. Изсипете сместа в чаши и сложете във всяка чашка лъжица гъсто сладко от боровинки. Още по-добре би било, ако чашите са високи и редувате крем със сладко от боровинки.

Боровинков Крем

Последното предложение е за десерт с крема сирене и маскарпоне, който е с аромат на портокал, ето и необходимите продукти:

Крем с маскарпоне и крема сирене

Необходими продукти: ¾ ч.ч. захар, 1 ½ ч.ч. маскарпоне, 1 ½ ч.ч. крема сирене, 2 портокала

Начин на приготвяне: сложете захарта в купа и прибавете кората от един портокал – настържете я на ситно ренде. След това много хубаво разбъркайте сместа и коричките от плода.

След като сте уеднаквили сместа добавете крема сиренето и сиренето маскарпоне и започнете да разбивате с миксер. Ако ви се струва твърде гъсто, добавете малко портокалов сок. Разбивате до уеднаквяване и сервирате в купички. Украсете десерта с нарязания на шайби портокал – закрепете по една шайба на ръба на всяка купичка.

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати