Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Италиански специалитети с каперси

Италиански специалитети с каперси

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
5 от 5 Снимки

5. Доматен сос


Необходими продукти: 4-5 домата, 2-3 скилидки чесън, 1 с.л. каперси, кориандър, зехтин на вкус

Начин на приготвяне: Каперсите се нарязват на ситно. Смесват се със счукания със сол чесън и меката част на доматите. Полученият сос се поръсва с кориандър и се залива със зехтин.

Каперсите са златото на средиземноморската кухня. В Италия те се радват на особена почит, най-вече в южните и части и на остров Сицилия. Там почти няма ястие и салата, в което да няма каперси.

Те имат приятен леко горчив вкус, който изчезва след дългата обработка. Масово се предлагат осолени и мариновани, с пикантен, тръпчив, кисел и леко синапен вкус.

Те придават приятен аромат и вкус на храната. Добавят се и в редица сосове. Едни от най-известните сосове, без които който и да било специалитет е непълен, са италианските. А те в по-голямата си част са на основата на каперсите.

Тук ви предлагаме няколко италиански специалитета, немислими без вкусните каперси /виж галерията/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
27.11.2016 12:02
Интересни предложения, само че сос Тартар не е италиански
0
0