Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Продуктите, които експертите по храни не ядат

Продуктите, които експертите по храни не ядат

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Вредни храни

Наскоро проведена анкета разкри, че експертите в хранителната индустрия избягват някои продукти, рекламирани като здравословни, заради тяхната тъмна страна.

Кълнове

Кълнове

Професорът по хранителна безопасност в Държавния университет на Канзас - Дъг Пауъл, съобщи, че 40% от продаваните кълнове разпространяват инфекции, заради които трябва да бъдат спрени от продажба.

По думи на експерта бобовите, соевите и пшенични кълнове са заразени със саламонела и листерия, като освен това са податливи на замърсяване.

Бургер

Храна от веригите за бързо хранене

Според специалиста в областта на устойчивото земеделие - Джоел Салатин, всички вериги за бързо хранене по света използват вредни химикали в продуктите си, които застрашават човешкото здраве.

Диетични безалкохолни напитки

Газирано

Доктор Айзък Елиас, който от години е здравен експерт, споделя, че не пие никакви газирани напитки, дори и тези, които се предлагат като диетични. Причината за това решение на експерта са подсладителите в напитките като сукралоза, аспартам, ацесулфам К и неотам, които водят до проблеми с метаболизма, неврологични заболявания, ставни болки, чревни възпаления и някои видове рак.

Бял шоколад

Бял шоколад

Любимото на мнозина лакомство - белият шоколад, според доктор Дрю Рамзи от Колежа за лекари и хирурзи към Колумбийския университет не притежава нито едно от здравословните свойства, които производителите му приписват.

Риба меч

Риба меч

За рибата меч доктор Филип Ландриган твърди, че съдържа прекалено високи количества живак, които са много опасни особено за бременни жени.

Домати от консерва

Експертни изследвания са доказали, че в доматите от консерва се съдържат изкуствен естроген и лепила, които водят до диабет, увреждане на яйцеклетките при жените и сърдечносъдови заболявания.

Хляб

Хляб

Кардиологът доктор Уилям Дейвис твърди, че няма нищо по-опасно сред съвременните продукти от хляба. Специалисти предупреждава, че всеки хляб, дори пълнозърнест, френски, италиански и пресен, може да бъде много опасен за здравето.

Пуканки

Пуканки в микровълнова фурна

Според Александра Скрантън от екологичната организация WVE пуканките за микровълнова фурна съдържат опасни ароматизатори, които не се отбелязват на етикета от производителите.

Царевица

Царевица

Мариам Хенайн и Дордж Ленгуърти обясняват, че царевицата и хлябът са генетично изменени и те изобилстват от химикали, които са опасни за консумация.

Сладолед

В сладоледът се съдържат от овкусители, сгъстители, хидрогенирани и растителни масла, които влошават здравословното състояние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Руди
Руди
13.06.2015 23:16
За кучешкото нищо лошо не пише,значи може да се яде на воля особено чеверме гарнирано с прясна стара коприва!
6
1
Ками
Ками
24.03.2015 21:29
То ако ги слушаш всичките експерти най-добре бягай по 5-10км. на ден, пий вода,яж като тервопасните животни или стой гладен най-добре :D
4
1
Балоун
Балоун
22.12.2014 06:50
И какво да манджараме.
7
3
ХАХАХА
ХАХАХА
25.05.2015 10:45
Пилета Градус кюфтета от Сами М и кремвирши Колбасо
2
2