Престижният лондонски ресторант Little Bay се бори с кризата по нетрадиционен начин – като предлага на клиентите си уникалната възможност да хапнат и да платят, колкото желаят.
Уникалният подход е измислен от известния английски ресторантьор Петър Илик, собственик на заведението.
Рекламната му кампания е под мотото: плати, колкото смяташ за необходимо.
В продължение на цял месец той е махнал цените на ястията в ресторанта, като е разрешил на клиентите сами да преценят колко струва даден специалитет.
Той е поел голям риск, тъй като в кухнята му се приготвят обикновено вкусотии от сьомга и черен хайвер, гъши дроб и омари.
Единствената стока с цени е алкохолът. Но клиентите, които искат да спестят и от това, могат да си поръчат вода от чешмата – съвсем безплатно.
Вместо да дойдат да хапнат безплатно обаче, хората са започнали да плащат повече от истинските цени, определени от ресторанта, доволен е собственикът.