Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Глобиха Макдоналдс заради миша опашка в бургер

Глобиха Макдоналдс заради миша опашка в бургер

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Макдоналдс

Веригата за бързо хранене Макдоналдс отнесе глоба от 3600 долара заради това, че през юни 2012 година техен клиент намери опашка на мишка в бургера си.

Инцидентът е станал преди 2 години в Чили, като потърпевшият Педро Валдес веднага е сигнализирал за опашката на гризача в сандвича си на санитарните власти.

Мъжът настояваше да му бъде изплатено обезщетение от 180 000 долара.

След като разгледа делото, апелативният съд в латиноамериканската страна реши да глоби гигантa в продажбата на бързи закуски само с 3600 долара, като наложи и допълнителна санкция от 10 800 долара, която трябва да бъде изплатена на властите в страната.

При разследването беше установено, че опашката на мишката не е попаднала в бургера при неговото сервиране, а е била изпечена заедно с него.

Бургер

Макдоналдс бяха обвинени в небрежност към контрола по приготвянето на храните.

След случката въпросното заведение, в което е станал инцидентът, беше затворено. То се намираше в Темуко, което е на около 700 километра южно от чилийската столица Сантяго.

По-рано този месец журналистът Морган Спърлок показа в шокиращ документален филм, че вкусните картофки на Макдоналдс всъщност не се разграждат, като нормалните храни.

Това отново доведе до съмнения за съставките, от които прочутите стоки се приготвят.

При експериментите бяха използвани картофките на Макдоналдс, както и най-продаваният им сандвич – Биг Мак. За да се покаже разликата, Спърлок е купил други картофки и бургер от уличен търговец.

Журналистът е затворил храните в буркани за 3 седмици, след което проверил резултата. Оказало се, че храната от Макдонадс не се разваля и продължава да изглежда годна за консумация, въпреки че е изминал почти един месец от времето, когато е закупена.

„Просто искам да ви дам идеята как тази храна се разгражда във вашето тяло“ – казва журналиста.

При експеримента му с картофките Спърлок дори установил, че те могат да издържат цели 10 седмици преди да се развалят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest