Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Да започнем деня с корнфлейкс

Да започнем деня с корнфлейкс

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
Корнфлейкс

Корнфлейксът представлява хранителен продукт, произведен от царевични зрънца. Той е първият появил се на пазара продукт, произведен от зърнено-житни растения и използван за закуска.

Корнфлейксът се приготвя от сварени царевични зърна. Те се изтеглят на люспи, сушат се и се пекат. Най-често той се консумира в началото на деня в комбинация с мляко или пресни плодови сокове. На пазара могат да се открият различни пълнозърнести и многозърнести видове корнфлейкс. В тях се съдържат съставки като пълнозърнеста пшеница, ориз, царевица и др.

Давайки старт на деня с корнфлейкс, вие получавате необходимата доза енергия. Най-добрият вариант е многозърнестият корнфлейкс, богат на разтворими фибри, с нисък гликемичен индекс. Когато избирате корнфлейкс, залагайте на такъв без консерванти, захар, сол и други добавки. Той трябва и да е колкото се може по-малко преработен.

Закуска

Корнфлексът е хрупкав и вкусен. За да започнете деня си с подобаваща закуска, най-добре заложете на домашно приготвения.

Домашен корнфлейкс

Необходими продукти: 1 яйце, 2-3 супени лъжици прясно мляко, 1 и 1/4 чаена чаша брашно, 1/4 чаена чаша мед, 3-4 супени лъжици захар, 1/2 чаена чаша кокосови стърготини, щипка бакпулвер, щипка сол, 1 намачкан банан, 2-3 супени лъжици пюре от намачкани малини.

Начин на приготвяне: Брашното, бакпулверът и солта се размесват в купа. В друга купа се смесват яйцето, захарта и прясното мляко. Добавят се медът, кокосовите стърготини и отново се разбърква добре. Полученото се разделя в две купички.

Мюсли

Към едната купичка се прибавят малините, а към друга - намачканият банан. Брашното се разделя по равно и се прибавя към всяка една от купичките.

Двете смеси се размесват до получаване на леко ронливо тесто. При нужда се прибавя още брашно. С леко набрашнени ръце се взема по малко от тестото и се оформя на дребни топчета.

Полученият корнфлейкс се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса. Десет минути след началото се завъртат, за да се изпекат равномерно. Готови са, когато станат хрупкави отвън и леко меки отвътре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest