Пореч

Пореч срещу ревматоиден артрит

Предлагаме ви три различни билки, с които можете да облекчите болките от ревматоидния артрит. Ето и кои са те:

- Джинджифил – тази ароматна подправка е ефикасна при много състояния. За да облекчите ревматоидния артрит, направете си запарка с половин литър вода.

Сложете я да загрява и след това добавете 50 г ситно накълцан джинджифил. Отстранете сместа от котлона и оставете за 30 минути, после прецедете и пийте. Това количество се изпива за ден. Имайте предвид, че запарката от джинджифил е много ароматна и има леко пикантен вкус.

- Дафинов лист – тази популярна подправка също облекчава ревматоидните болки, но някои от съставките, които съдържа могат да предизвикат стомашно неразположение.

За да избегнете това, пийте отварите от дафинов лист по време на храна или след като вече сте се нахранили. За лечение на ревматоиден артрит можете да си вземате вани с отвара от билката.

Сложете в подходящ съд на котлона половин литър вода и след като заври, добавете към водата 40 листа от дафиновия лист. Оставете сместа да поври пет минути и отдръпнете от котлона.

Дафинов Лист

След това изсипвате отварата с листата във ваната и разреждате с вода. Във ваната можете да останете не повече от 20 минути – необходими са поне десет подобни процедури, за да усетите ефект.

- Пореч – в това растение има олеинова, палмитинова и гама-линоленова киселина и може да бъде използвано в сух и в свеж вариант. Листата на растението се използват и в кулинарията. Маслото от пореч влияе добре на кожата – помага за възстановяване на увредена кожа.

Освен това растението се използва широко и в народната медицина – събират се корените, семената, стръковете, цветовете. Листата му имат противовъзпалително и успокояващо действие. Като билка поречът се прилага за лечение на стомашни неразположения, бъбречни и ревматоидни болки.

Чаят от сушени листа от пореч влияе добре на хора, които страдат от артрит. За лечението на ревматоидни болки е добре да се употребява и масло от пореч или под формата на капсули.

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

От другите ни сайтове

Свързани рецепти