Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Да си направим домашен корнфлейкс

Да си направим домашен корнфлейкс

МаринаМарина
Джедай
15642
Корнфлейкс

Похапването на зърнени закуски е много здравословно, а и се отразява добре на фигурата. Понякога обаче, несигурността в състава на тази вкусна храна ни кара да се замислим дали всъщност е толкова полезна.

Има начин да се справим с притеснението и това е да си я приготвим у дома. Съществува една лесна рецепта, от която се получава страхотен домашен корнфлейкс.

Приготвя се много бързо, а вкусът е несравним. Освен това ще бъдете сигурни в състава на корнфлейкса и неговите ползи.

Необходими са 1 ½ чаша царевично брашно, 1 с.л. захар, ½ ч.л. сол, 1 ч.л. ванилена захар и ¾ чаша вода. Тези продукти ще са достатъчни за направата на 2 ч.ч. флейксове, отнемайки до 1 час и 30 минути време.

Смесват се съставките като към брашното, захарта и солта се прибавя ванилията и водата. При необходимост от още вода, може да се сложи допълнително, като целта е тестото да е с консистенцията на това за палачинки.

Домашен Корнфлейкс

Фурната трябва да бъде загрята на максимални градуси. Съдът за печене се покрива или с хартия за печене, или се намазва с масло. Изсипва се на тънък пласт тестото, което се посипва с малко царевично брашно, което прави корнфлейкса по-хрупкав. След това сместа се запича за 10–15 минути.

Изважда се от фурната и се начупва с ръце, до стандартната големина на флейксовете. Поставя се отново за печене, което вече ще продължи поне 50–55 минути. Градусите трябва да се намалят до 200–220 и се изчаква, докато тестените парченца не придобият прекрасният златист загар.

След като се извади от печката се изчаква домашният корнфлейкс да се охлади добре. Изсипва се в подходящ съд, който може да се затваря херметически, запазвайки невероятният вкус на нашата домашно приготвена зърнена закуска.

Така приготвеният корнфлейкс може да гарнирате с мляко, мед или да го използвате като добавка за направата на десерти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest