Кои са най-големите възможни гафове в кухнята

Домакиня

За да си приготвим вкусна храна вкъщи, се изисква много търпение и най-вече свободно време. Повечето дами обаче работят и бързат, когато готвят, заради което често допускат големи гафове.

Проучване на foodpanda извади най-честите грешки на жените по време на готвене и ги подреди в класация.

Захар вместо сол

Повечето жени бъркат захарта със солта, докато готвят заради еднородния вид и еднаквия цвят на двете подправки. Най-неприятното при тази грешка е, че за нея се разбира, едва когато опитате ястието т.е. то е вече сготвено и изпечено. Дамите в проучването казват, че често вместо захар прибавят сол в кафето.

Захар

На повечето хора им помагат различните съдове, в които съхраняват подправките. Например червена за захарта и синя за солта.

Чили вместо кетчуп

Кетчупът и чилито също се бъркат заради почти еднаквия цвят на сосовете. Домакините казват, че не рядко се е случвало в бързината да подлютят някое ястие, сипвайки чили вместо кетчуп.

За хората, които не обичат люто, ястието няма никак да е вкусно, но още по-неприятно става, когато човекът, хапнал чили, е алергичен към лютото.

Различните съдове за съхранение могат да помогнат и в този случай.

Забравяне на тигана с мазнина

Загоряло

Жените, които често приготвят храната си у дома, неведнъж са забравяли тигана с мазнина върху нагорещения котлон.

Идвайки си от работа, дамите веднага включват котлона и поставят мазнина в него с цел да спестят време. Случва се обаче междувременно някой да се обади по телефона или съсед да ги потърси у дома.

Така често тигана с горещата мазнина остава забравен. Макар че първата ви реакция ще е да полеете с вода тигана, не го правете, защото така ще си докарате ремонт на цялата кухня.

Махнете тигана, едва когато го захлупите и изчакайте мазнината да изстине, преди да пуснете водата.

Най-важният съвет е, когато котвите да не вършите няколко неща едновременно, особено когато сте начинаещ готвач. Така че забравете телефона или друго, което ви разсейва, докато приготвяте ястието.

5 1
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Ваня Благоева
Хаха сложих на боба зяхар вместо сол :Д
1
0
Добринка Петкова
Сол в кафето ,дъщерята ми го сервира-е няма по-гадно нещо от това.А аз , веднъж сложих на мусаката канела,вместо червен пипер и определено ми хареса.
0
0
Марина
Марина
19.01.2016 10:34
На мен ми се е случвало да соля ястията в место със сол със сода...интересно как не бухнаха :D
1
0
Пламенова Кристин
Сол в кафето - класика :D
0
0
Исман Алиева Ибрямова
Така е веднъж и на мен ми се случи, забравих сгорещеното олио в тигана беше ужас :-D
0
0
Ирина Андреева Jolie
Аз често си мисля,че съм пуснала котлона или фурната,а си оказва че не съм и обратното-доста пъти в бързината чак след 30 мин забелязвам,че е още включен котлона.За захарта и солта ище не ми се е случвало,но не се знае за в бъдеще :)
0
0
Наталиа Петрова
Забавна статия, но понякога просто няма как да се отдадеш само на готвенето.
0
0