Бъргър Кинг пусна черен бургер

Бъргър кинг

Американската верига за бързо хранене Бъргър Кинг пуска в продажба в Япония специален черен бургер. Хлябът, сиренето и кетчупът на този сандвич са оцветени в черен цвят. И въпреки че антрацитният бургер не изглежда особено апетитно, се очаква той да стане истински хит в Страната на изгряващото слънце, предават информационни агенции.

Новият Kuro Burger (kuroi на японски означава черен) ще се предлага в ограничен период от време. Изглеждащата като изгоряла питка е получила тъмния си цвят благодарение на бамбукови въглени, които често се употребяват в традиционната японска кухня.

Сиреното в сандвича също е потъмнено с този материал. Говеждият бургер има и черен сос, получен от мастило от сепия, широко употребявано от световни готвачи за потъмняване на храните. При направата на ястието са използвани още черен пипер, чеснов прах и соев сос.

Всъщност това не е първият път, в който от Бъргър Кинг пускат в продажба черни бургери. Специфичният сандвич е представен през 2012 година. Досега той е бил предлаган на клиентите три път и всеки път се е приемал с възторг. Сега има и известни подобрения по него.

Черният бургер ще може да бъде намерен в две разновидности. Основният Kuro Pearl, който има сирене и сос, струва 480 йени (4.49 долара). Другият сандвич Kuro Diamond съдържа обикновено изглеждаща салата, домат, лук и майонеза. Той ще се продава на цена от 690 йени (6.45 долара). Иновативните бургери ще могат да бъдат похапвани само до началото на месец ноември.

Черен бургер

Burger King обаче не е единствената верига, която впечатлява клиентите си с черни храни. Opso в Лондон пусна в продажба черен рибен бургер, който по нищо не отстъпва на Kuro Burger. Френската верига Quick също изненада с интересен черен сандвич през 2012 година. Тогава тя зарадва всички почитатели на Междузвездни войни с бургер, наречен Дарт Вейдър.

Три година по-рано пък компанията за желирани бонбони Bompas and Parr впечатли с черни трюфели, боровинки и хайвер. С това производителите целяха да покажат, че черната храна не е по-малко вкусна от останалата и хората не бива да я пренебрегват само заради тъмния цвят.

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати