Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Живениче помага при отоци и тумори

Живениче помага при отоци и тумори

Живениче

Макар че повечето от нас не обръщат внимание на появил се оток, това състояние всъщност може да бъде по-опасно, отколкото предполагаме. Причините за този оток могат да бъдат сериозни здравословни проблеми, свързани със сърцето или бъбреците.

Хубаво е преди да започнете каквото и да било лечение, да се консултирате със специалист, за да разберете каква е причината за отоците и как правилно да се лекувате.

Един от домашните лекове за премахването им е настойката от корени от целина. Необходимо е да смелите корените и да ги оставите за около 3 часа в студена вода – трябват ви около 2 – 3 с.л. смляна целина и 1 ч.ч. вода.

След като мине времето, настойката може да бъде консумирана – изпива се на три равни дози за един ден.

Друг вариант е да пиете прясно изцеден сок от целина – отново една чаена чаша се изпива на три дози. Магданозът е друга билка, която ще повлияе на отоците и ще ви освободи от течностите и подуването.

Трябва ви връзка пресен магданоз заедно с корена – след като го измиете добре, смилате билката до получаването на каша. На 1 ч.ч. от зелената каша се наливат 500 мл вряща вода.

Оток

Оставете сместа да престои една нощ, след което прецедете и добавете сок от един лимон. Тази смес се изпива в три дози. Хубаво е да повторите рецептата и на следващия ден, а после да направите почивка от три дни.

В миналото билката живениче е използвана предимно за премахване на абсцеси и гнойни рани. През 16 и 17 век билката става особено популярна, тъй като хората разбират, че растението може да лекува всички видове отоци.

Според някои източници, живеничето може да излекува дори тумори. В наши дни билката е много популярна като детоксикатор. Освен това живеничето помага на храносмилателния процес. Билката може да се използва и външно, като лекува хемороиди, псориазис, артрит, помага при кожни язви, изгаряния и други наранявания.

В комбинация с лапад живеничето лекува и псориазис. Необходими са ви равни части корен от орегонско грозде и живениче. Към тях добавете лапад, репей, глухарче и сарсапарила.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest