Цената на краставиците продължава да се покачва

Краставици

Данните на Държавната комисия по стокови борси и тържища показват, че цената на краставиците продължава да се покачва, като за последната седмица те са скочили с 8.1 процента.

Цената на едро на краставиците към момента е 1.46 лева. Поскъпване е регистрирано и при доматите, чиито стойности на борсите са 1.82 лева за килограм.

Най-сериозно поевтиняване през последната седмица са отбелязали лимоните, които са се понижили със 7.5% и на едро килограмът им се продава за 2.09 лева.

Останалите цитрусови плодовебанани и портокали, също са поевтинели, макар и незначително. Килограмът на едро на бананите е 2.22 лева, а на портокалите – 1.68 лева.

Стойностите си през седмицата са запазили зелето и картофите, които продължават да се предлагат за съответно 50 стотинки и 53 стотинки за килограм на едро.

При морковите се наблюдава поевтиняване с 1 стотинка и цената им към момента е 70 стотинки за килограм. Червените и зелените чушки също са поевтинели през седмицата, като стойностите им към момента са съответно 1.51 лева за килограм и 1.10 лева за килограм.

Храни

През последната седмица понижаване на цените се наблюдава и при вносното грозде, което е паднало с 1.8% до 1.60 лева за килограм на едро. При ябълките цената на едро се е запазила от 1 лев за килограм.

При кравето сирене няма промяна в цената и килограмът му продължава да се продава за 5.57 лева. Кашкавалът тип Витоша е регистрирал поевтиняване до 10.77 лева за килограм. При маслото има понижени е 1 стотинка и цената му е 2.50 лева за 125 грама.

Олиото все още се търгува за 1.92 лева за литър, захарта - за 1.20 лева за килограм на едро. Зрелият фасул също е запазил стойностите си от 4.26 лева за килограм.

При каймата има поскъпване с по-малко от процент и цената ѝ на борсите към момента е 4.65 лева за килограм. При брашното тип 500 има поскъпване с 3.7% и килограмът му се продава за 85 стотинки.

Цената на яйцата се е запазила от миналата седмица и те продължават да се предлагат за средно 18 стотинки на брой.

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати