Яжте само през 8 часа на ден, за да отслабнете

Хранене

Празниците вече са на прага ни и това освен забавление и приятни моменти с най-близките, означава и често стоене на трапезата, което разбира се ще доведе и до излишни килограми. Вместо да гледате всички вкусотии и да се опитвате да се убедите, че не бива да ядете, опитайте се да се храните в рамките на осем часа през деня.

Според специалистите това ще ви донесе нужния успех и не само няма да качите, но и ще свалите няколкото излишни килца, които ви тревожат от дълго време. Според резултатите от изследване, ако ограничите времето, в което се храните, ще намалите и опасността от диабет от втори тип.

Учените твърдят, че няма никакво значение дали похапвате сладки или мазни храни през тези часове. Когато изградите режим на хранене, тялото започва да предвижда кога ще консумира хранители вещества.

Учените са убедени, че това ще направи организма на всеки човек много по-подготвен за изгаряне на приетите калории. За да проведат своето изследване, са използвани гризачи, които са разделили на две групи.

Пържола

На едната група са давани храни, които са богати на мазнини, през целия ден, а на другата - само в рамките на осем часа през деня (между 9 и 17 часа). Резултатите показват, че гризачите, които са имали режим на хранене, са били не само по-слаби от останалите мишки, но и по-здрави.

Учените обясняват, че е важно човек да спазва някакъв режим, тъй като по този начин се синхронизират системите в организма и се подготвят за приема на храна. Освен това, ако се храните в определени часове, метаболизмът значително ще се подобри. Проучването е на учени от института Салк, Калифорния, а данните от него са публикувани в списанието Сел метаболизъм.

Покрай празниците всеки се отпуска да хапва повече – и как иначе, като на трапезата има толкова много вкусни блюда. Все пак учените напомнят, че когато напълняваме, има и други фактори, които ни влияят, освен в колко часа се храним.

Това са недоспиване, хапване на крак и др. Според американско проучване климатиците също са виновни за наднорменото тегло – най-много затлъстели американци има в южните щати, където в почти 70 на сто от домовете има климатик.

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати