Яжте сладко вместо ордьовър, за да отслабнете

Сладки

Всички любители на сладкото вече могат да си отдъхнат, защото според ново проучване не е необходимо да спрем да хапваме сладкиши, за да бъдем в добра форма. Ако ви е трудно да спазвате диети и то само защото не можете да се откажете от сладките изкушения, тази новина ще ви хареса.

За да свалим килца, просто трябва да започнем да се храним в обратен ред, категорични са британски диетолози. Цялото им проучване е публикувано във вестник Дейли мейл и е цитирано от Ройтерс.

С други думи, когато започваме да се храним, вместо да започваме храненето с ордьовъра, трябва да започнем с нещо сладко. Диетолозите смятат, че ако се храним по този начин, ще можем значително по-добре да контролираме апетита си.

Причината за това се крие в глюкокиназа – това е протеин, който проследява какво количество глюкоза е приел човек. Ако нивото на захарта е ниско, протеинът дава сигнал на организма, за да набави повече сладки храни.

Отслабване

За проучването специалистите за използвали гризачи, на които е давана два вида храна. Едната е била пелети, а другата - подсладена вода (гризачите са имало право на избор с кое да започнат).

Учените твърдят, че мишките пийвали от водата, след което хапвали значително количество пелети. След това учените увеличили нивото на протеина глюкокиназа в организма им и гризачите започнали да наблягат повече на сладката вода и да намаляват консумацията на пелетите.

Други тестове, които са провели специалистите, показват, че ако се гладува едно денонощие, нивото на глюкокиназа в мозъка ще нарасне. Хората, които обичат сладко и не могат без него, имат по-високи нива на глюкокиназа, обясняват британските специалисти.

Това изследване е направено от лондонски специалисти, които работят в Импириъл колидж. Ръководител на проекта е доктор Джеймс Гардинър, който смята, че тези изследвания и резултатите от тях ще дадат възможност за разработване на таблетки за сваляне на килограмите. И докато това се случи, учените подчертават, че е добре да започваме храненето си с десерта.

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
плу6ко1
плу6ко1
31.01.2015 09:04
Ако оставите едно дете само да избере с кое хранене да започне,то задължително ще избере десерта.А всички знаем,че инстинктите на децата са много силно развити,за разлика от тези на възрастните.Няма как да не се съглася с Британските учени.
0
0