Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тези подправки не трябва да попадат в едно и също ястие

Тези подправки не трябва да попадат в едно и също ястие

1 от 11 Снимки

1. Черен пипер


Черният пипер, употребяван в големи количества, може да добави прекалено лют вкус към ястията, но като цяло може да се използва за всички приготвяни от Вас храни с изключение на десертите разбира се. Но въпреки това някои шоколадови сладкиши няма да се разсърдят, ако им добавите щипка черен пипер;

За всяка добра домакиня е добре да знае какви подправки на какви продукти пасват. Въпреки че всеки човек има индивидуален вкус, повечето подправки се използват за определен вид продукти, а също така има и подправки, които не бива да попадат заедно в едно и също ястие, защото или ароматите им се бият, или просто се обезличават.

Така че не експериментирайте, като добавите бахар в пилешкото или пък риган в свинското. Дафиновият лист е подправка с доста силен вкус, която не бива да остава в ястието, след като е сготвено. А защо пък да не добавите щипка черен пипер във вашите шоколадови бисквити?

Горе може да разгледате галерията на най-използваните в българската кухня подправки и към какво да ги добавяте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати