Макарони със спанак
Необходими продукти: 400 г добре почистен и измит спанак, 1 глава червен лук, 400 г макарони, 3 с. л. масло, 30 г заквасена сметана, няколко стръка ситно нарязан див чесън, сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне: Макароните се сваряват както е описано на опаковката им. Добре е към водата, в която врат, да добавите малко зехтин и сол или бульон на кубче. Лукът се реже на ивички и се задушава в маслото. След като омекне достатъчно към него се прибавя нарязаният спанак и всичко се задушава около 5 мин. Слага се сол и черен пипер на вкус. Сметаната се разбива и се добавя към спанака и с така полученият сос се заливат макароните и се разбъркват. След като ги порцирате, можете да ги поръсите с дивия чесън.