Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за скара от цял свят

Идеи за скара от цял свят

скара

На мнозина от нас ни е писнало да се храним с така популярните наденици, кюфтета, кебапчета и какво ли още не, което сме свикнали да приготвяме на скара сякаш по инерция. Ето няколко нестандартни идеи от световната кухня, с които ще разнообразите приготвеното на скара меню.

Желирани свинска ребра по азиатски

Необходими продукти за маринатата: 2 кг предни свински ребра, 1 глава нарязан на филийки кромид лук, 250 мл соев сос, 250 мл червено вино, 2 с. л. хрянова паста, 3 счукани скилидки чесън, 1 с. л. настърган джинджжифил, 1 ч. л. лимонов сок

Необходими продукти за желето: 80 г нишесте, 80 г захар, 125 мл ябълков сок, 65 г кетчуп, карамфил и настъргано индийско орехче на вкус.

Ребра на скара

Начин на приготвяне: Ребрата се разрязват по начина, по който ще се консумират, заливат се с вода и се оставят на слаб огън за около 15 мин. След това се изваждат, изчаква се да изстинат и се заливат със смесените продукти за маринатата.

Остават се за една нощ, за да попият ароматите. Желето, с което ще се намажат ребрата, преди да бъдат поставени на скарата, се приготвя от сместа от всички изброени продукти, които се слагат да кипнат на силен огън.

Ребрата се изваждат от маринатата, намазват се обилно с желето и се пекат на силно сгорещена скара до пълното им приготвяне. През това време се поливат периодично с останалата част от желето.

Вегетариански шишчета на скара по средиземноморски

Необходими продукти: 2 тиквички, 1 глава лук, 1 зелена и 1 червена чушка, 250 г гъби, 3 с. л зехтин, 2 с. л. риган, 1 с. л. босилек, сока от половин лимон, черен пипер и сол на вкус

Зеленчукови шишчета

Начин на приготвяне: Тиквичката се посолява предварително, за да се отцеди водата ѝ, след което всички продукти се нарязват на части, подходящи за забучване на шишчета, и се поставят в купа. Всички останали съставки се смесват и с тях се поливат нарязаните зеленчуци.

Оставят се да престоят около 1 час на студено, за да поемат ароматите от подправките. Забучват се на шишове и се пекат на силно загрята скара от всички страни. По време на печенето можете да ги поливате с останалия от маринатата сок.

Опитайте още от нашите вкусни предложения на скара: Ребърца на скара, Кюфтета на скара, Бекон на скара, Мешана скара, Пилешко месо на скара, Пилешки пържоли на скара, Пъстърва на скара, Скумрия на скара, Агнешки котлети на скара, Мариновано телешко на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest