Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Изненадващи коктейли с Бакарди

Изненадващи коктейли с Бакарди

коктейли с ром

Когато говорим за Бакарди, в главата на повечето от нас изникват любими коктейли като Куба Либре или Мохито, чиято основна съставка е съответно тъмен и бял ром. Бакарди може да се използва както самостоятелно, така и в комбинация с други напитки и може да се консумира както като студено питие, така и като гореща напитка.

Бакардито е вид ром и се произвежда от захарна тръстика, а самата марка Бакарди, която е кубинска, е най-големият производител на ром в света. Допреди няколко десетилетия е било истинско събитие да се пие Бакради и е било консумирано само от най-близките роднини и гости на голямата фамилия Бакарди.

От него се правят редица световноизвестни коктейли като Мохитото и Куба Либрето, но ако искате да пробвате нещо по-нетрадиционно, можете да изпробвате следните алкохолни коктейли, които се приготвят спокойно в домашни условия и биха впечатлили близките и гостите Ви:

Американски вариант за коктейл с Бакарди

Необходими продукти: 1 ч. ч. ликьор Мараскин или друг вишнев ликьор, 2 с. л. Бакарди, сока от 1/2 портокал, 3 с. л. натрошен лед, 1 резенче портокал

Начин на приготвяне: В шейкъра се смесват ликьорът Мараскин, Бакардито и портокаловия сок. След като се разтръска достатъчно, коктейлът се сипва в определената за тази цел чаша и към него се добавя натрошеният лед, а на ръба на чашата се поставя резенчето портокал.

Канадски вариант за коктейл с Бакарди

Бакарди

Необходими продукти: 30 г вермут, 30 г Бакарди, 20 г ликьор от портокали, 5 г лимонов сок, 15 г лед, няколко коктейлни захаросани вишни или череши

Начин на приготвяне: Всички съставки без захаросаните плодове се разбиват с шейкър и след като се изсипят в чаши, на дъното им се поставят по няколко вишни или череши.

Английски пунш с Бакарди

Необходими продукти: 1 ч. ч. студена вода, 500 г захар, сока от 3 лимона и от 1 портокал, 1 ч.ч. Бакарди, 1 ч. ч. вряла вода

Начин на приготвяне: Студената вода и захарта се слагат да врат и се разбъркват, докато се получи гъст сироп. Към него се добавят сокът от лимоните и портокала и всичко се оставя за няколко минути да ври. После се сипва врялата вода и Бакардито и отново се разбърква. Така приготвената напитка е достатъчна за няколко души. За предпочитане е да се сервира топла.

Опитайте още Горещ Шоколад с ром, Ягодово дайкири с ром, Коктейл с мед и ром, Гроздов коктейл с ром и мед, Холандски млечен чай с ром.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest