Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Технология на сушене na на риба, месо и билки: Какво трябва да знаем

Технология на сушене na на риба, месо и билки: Какво трябва да знаем

3 от 3 Снимки

3. Сушене на билки


Почти всички билки трябва да се берат сутрин, когато времето е сухо и слънчево, защото в противен случай бързо могат да мухлясат.

Времето за сушене зависи от това дали ще изсушавате плодове, стъбла, листа и т. н., но то трябва да започне най-късно 5 часа след брането им. След изсушаването им, трбява да бъдат прибрани в хартиени пликове и да се съхраняват на проветриво и хладно място.

Технологията на сушенето е вид консервиране, при което се цели да се създадат неблагоприятни условия за развиването на микроогранизмите.

Чрез отделянето на съдържащата се в продуктите вода повечето микроорганизми загиват, като се запазват някои плесени и спорообразуващи микроорганизми. Повечето продукти, които се излагат на слънчева светлина, променят цвета и вкусовите си качества, но пък могат да бъдат съхранявани за по-дълъг период от време.

Чрез технологията на сушене можем да изсушаваме плодове и зеленчуци, риба и месни продукти, както и почти всички билки. При последните сушенето е най-разпространено.

Разгледайте в нашата галерия някои тайни относно сушенето на различни хранителни продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати