Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да си направим шоколадови пръчици

Как да си направим шоколадови пръчици

Бонбони с Шоколадови пръчици

Идеята да си направим сами шоколадови пръчици наистина изглежда абсурдна, при положение че те могат да бъдат закупени в почти всеки магазин и не са никак скъпи. Въпреки това, ако Ви се налага или просто имате желание да правите често сладкиши, които да украсявате, е добре да се научите как да си ги приготвяте сами.

Освен това се случва продуктите, които закупувате от магазините, да съдържат неясни съставки, консерванти и оцветители, които са вредни за здравето, а и няма нищо по-хубаво от домашно приготвените неща.

Естествено, да приготвите шоколадови пръчици по начина, по който се продават, не е лесна задача, и можете да ги замените с настърган шоколад, което е и най-лесният вариант. А и изглежда естетически по-естествено и по-натурално.

Ако все пак сте решили да си направите шоколадови пръчици, можете да пробвате по-долните рецепти, но имайте предвид, че за оформяне на пръчиците трябва да разполагате с пош с много тънък накрайник или поне със спринцовка. Ето какви смеси можете да изпробвате, за да си направите домашни шоколадови пръчици:

Вариант 1

Шоколадови пръчици, направени от истински шоколад

За целта Ви е нужно да разполагате с шоколад за готвене. Но дори и обикновеният шоколад ще Ви свърши работа, тъй като с него се работи много лесно. Най-важното е той да е добре темпериран, което означава да не е нито много твърд, нито прекалено мек.

След като сте го затоплили и отново сте изчакали да изстине, трябва само да го напълните в поша и с най-тънкия възможен накрайник да направите малки пръчици върху готварска хартия, която после ще сложите в хладилника. След като изминат около 30-40 мин, пръчиците лесно ще се отлепят и ще са готови за използване.

Вариант 2

Шоколадови пръчици, направени от захарна глазура тип Фондан

Тя се приготвя от 500 г захар, 250 мл вода и толкова какао, колкото искате да са тъмни пръчиците. Първите две съставки се смесват и се слагат да врат, като непрекъснато се разбъркват. След получаването на гъст сироп се прибавя какаото и отново всичко се разбърква. Изчаква се сместа да се охлади и от нея по аналогичен начин се оформят пръчици върху готварска хартия, които се поставят в хладилника.

Ако имате шоколадови пръчици на разположение, с тях можете да си приготвите:

- страхотен шоколадов крем;

- чийзкейк без печене;

- или сурова торта;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати