Три идеи за плодови супи, които ще ви станат любими

1 от 3 Снимки

Ягодова плодова супа


Необходими продукти: 500 г пресни ягоди, 2 зрънца карамфил, 1 малка пръчка канела, сока на 1 лимон, щипка сол, 2-3 с.л. захар, 200 мл течна неподсладена готварска сметана, 1 с.л. брашно, заквасена сметана или разбита течна неподсладена готварска сметана за гарниране.

Начин на приготвяне: Ягодите се почистват и измиват. Нарязват се на половинки или четвъртинки.

В тенджера се слага около 600 мл вода да заври. В нея се пускат зрънцата карамфил, пръчката канела, лимоновият сок и захарта. Вари се на среден огън за 10-15 минути, след което се сваля от котлона. Карамфилът и канелата се вадят от водата.

4-5 с.л. от сметаната и брашното се смесват в купичка. Бъркат се до получаване на гъста каша. Сместа се добавя при непрекъснато бъркане към водата. Добавя се и останалата сметана и половината от ягодите. Тенджерата се връща на котлона и се вари на среден огън 3-4 минути, при често разбъркване.

Тенджерата се сваля от огъня и се оставя да се охлади. След като е достатъчно охладена, се пасира с пасатор до получаване на еднородна консистенция. Прибира се в хладилник.

Супата от ягоди се сервира студена и гарнирана с 1 с.л. заквасена сметана (или разбита течна неподсладена сметана) и нарязани ягоди за украса.

В сезона на свежите плодове едно иновативно и добро решение е приготвянето на вкусни и здравословни плодови супи.

Те могат да се приготвят от всякакви плодове, свежи и замразени, под формата на пюрета, сиропи и сокове.

Ако обичате да експериментирате в кухнята, то задължително пробвайте някоя от нашите рецепти, които може да разгледате в горната галерия.

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати