Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три идеи за плодови супи, които ще ви станат любими

Три идеи за плодови супи, които ще ви станат любими

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
2 от 3 Снимки

Кайсиева плодова супа


Необходими продукти: 8 големи узрели кайсии, 1 1/2 ч.ч. бяло вино, 250 мл прясно мляко, 1 виенска кифла, 2 жълтъка, 60 г захар, лимонена кора.

Начин на приготвяне: Кайсиите се белят и се почистват от костилките. Половината от тях се задушават в малко бяло вино. Другата половина се сварява в прясното мляко, заедно с натрошената кифла и малко настъргана лимонова кора. Сместа се пресова и към нея се добавят виното, захарта и жълтъците, разбити с 2 с.л. вода. Задушените кайсии се загряват леко и заливат със сместа. Супата се изстудява добре преди сервиране.

В сезона на свежите плодове едно иновативно и добро решение е приготвянето на вкусни и здравословни плодови супи.

Те могат да се приготвят от всякакви плодове, свежи и замразени, под формата на пюрета, сиропи и сокове.

Ако обичате да експериментирате в кухнята, то задължително пробвайте някоя от нашите рецепти, които може да разгледате в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати