Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три нестандартни рецепти за картофена салата

Три нестандартни рецепти за картофена салата

Люта Картофена Салата

Всеки знае как да приготви традиционна картофена салата с лук, която е особено подходяща за похапване през зимата. В случая обаче ще Ви представим три по-нестандартни рецепти за картофена салата, а Вие сами ще прецените по кое време на годината желаете да ги изпробвате.

Пикантна картофена салата

Необходими продукти: 350 г предварително сварени и нарязани на кубчета картофи, 2 сварени и нарязани на кубчета яйца, 35 г зехтин, 2 с. л. оцет, 1 дребно нарязана червена чушка, няколко стръка зелен лук и магданоз, сол и бял пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Картофите, яйцата, чушката, зехтинът и оцетът се смесват, всичко се разбърква и се оставя на студено за 30 минути. Накрая се добавят нарязаните на ситно зелени продукти, подправя се със сол и пипер, отново се разбърква и салатата е готова за сервиране.

Картофена салата с ябълки

Картофена Салата

Необходими продукти: 300 г картофи, 2 ябълки, 1 глава цвекло, 150 г мариновани гъби, 100 г майонеза, няколко стръка пресен магданоз, 2 с. л. горчица, 2 с. л. оцет, сол на вкус.

Начин на приготвяне: От майонезата, горчицата, оцетът и ситно нарязаният магданоз се прави дресинг. Картофите се сваряват, нарязват се на кубчета и се смесват с предварително изпеченото цвекло, нарязаните на кубчета ябълки и гъбите. Всичко се полива с дресинга, подправя се на вкус и се поднася поръсено с малко магданоз.

Картофена салата с чоризо

Необходими продукти: 800 г пресни картофи, 2 глави червен лук, 250 г чоризо, 7 с. л. оцет, 7 с. л. зехтин, 1 с. л. горчица, няколко стръка пресен магданоз, няколко стръка пресен лук, 1 сухо люто чушле, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Картофите се измиват хубаво, сваряват се и се нарязват на шайби. Чоризото също се нарязва на шайби и се запържва от двете страни в зехтина. Всичко трябва да се остави да изстине.

След това нарязаните два вида лук и магданозът се смесват с половината оцет и се изсипват при картофите. Към тях се добавя и чоризото. Останалият оцет и всички други подправки се загряват за кратко и с тази смес се залива готовата картофена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest