Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Картофено рьощи в 3 апетитни варианта

Картофено рьощи в 3 апетитни варианта

Рьощи

Думата рьощи е швейцарска и представлява вид закуска, която обикновено се приготвя от картофи и с течение на времето е започнала да се превръща и във вид предястие и любима гарнитура. Има различни рецепти за приготвянето на рьощи, като по-популярните естествено са швейцарски. Ето 3 лесни за изпълнение варианта, които можете да изпробвате у дома:

Рьощи с шунка

Необходими продукти: 800 г картофи, 90 г шунка, 1 чушка, 1 глава кромид лук, 4 с. л. масло, сол, червен и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Обелените картофи се настъргват на едро ренде и се заливат с ледена вода, в която престояват поне 15 мин. Беконът се нарязва на парченца и се изпържва в част от мазнината, след което към него се добавят нарязаните лук и чушка. Смесват се с картофената плънка в купа и се подправят. Изсипват се отново в тиган с останалата мазнина и рьощито се запържва до пълна готовност от двете страни. Нарязва се на порции и се сервира.

Рьощи с бекон и праз лук

Необходими продукти: 800 г картофи, 90 г бекон, 1 стрък праз лук, 4 с. л. масло, няколко стръка магданоз, 150 г гауда

Рьощи с бекон

Начин на приготвяне: С картофите се процедира като в предходната рецепта, а беконът и нарязания праз лук се запържват в част от мазнината. След като са готови, се добавят към настърганите картофи и заедно с нарязания на ситно магданоз и подправките се разбъркват. Тази смес се запържва като в предишната рецепта от двете страни и преди да бъде сервирано, рьощито се поръсва със сиренето.

Рьощи с моркови

Необходими продукти: 450 г картофи, 2 моркова, 1 глава кромид лук, 1 яйце, 2 с. л. олио, няколко стръка магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Картофите се настъргват, заливат се с ледена вода, след което се отцеждат добре. Морковите също се настъргват, а лукът се нарязва на ситно. Всички зеленчуци се смесват в купа, подправят се на сол и черен пипер и към тях се добавя и разбитото яйце. Сместа се запържва от двете страни в олиото, докато придобие златист цвят, и се сервира поръсена с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest