Три нетрадиционни рецепти за рибни суфлета

1 от 3 Снимки

Рибно суфле със скариди


Необходими продукти: 650 г рибно филе от треска, 130 г бланширани и обелени скариди, 850 г картофи, 650 мл прясно мляко, 5 с. л. масло, 1 стрък праз лук, 3 яйца, 2 с. л. брашно, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: От сварените картофи и част от млякото (около 150 мл) и маслото се приготвя пюре. Подправя се със сол и черен пипер на вкус, а рибата се сварява заедно с нарязания праз лук и подправки по желание.

Отцежда се и в намазнена тавичка се реди ред риба и праз лук, ред скариди и ред картофено пюре, като се завършва с пюрето. Яйцата се разбиват с брашното и останалото мляко, подправят се със сол и черен пипер и се изсипват върху рибното суфле. Пече се до получаването на златиста коричка.

Ако се чудите за някакъв по-разнообразен начин, по който да приготвите риба, вместо да я печете на фурна или да я пържите, най-добре се научете как да приготвяте рибно суфле.

То не изисква особени усилия и изглежда достатъчно изискано дори и ако каните гости.

В горната галерия може да видите три много вкусни и интерсни варианта за суфле с риба. Разгледайте и изберете между рибно суфле със скариди, рибно суфле с мерлуза или пък рибно суфле от риба треска.

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати