Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три нетрадиционни рецепти за рибни суфлета

Три нетрадиционни рецепти за рибни суфлета

2 от 3 Снимки

Рибно суфле от мерлуза


Необходими продукти: 700 г филе от мерлуза, 2 моркова, 1 глава кромид лук, 1 дафинов лист, 1 резен целина, 15 зърна черен пипер, 2 с. л. лимонов сок, 50 г масло, 4 яйца, 1 ч. ч. прясно мляко, 100 г сирене гауда, сол на вкус.

Начин на приготвяне: В достатъчно голям съд се кипва вода, нарязаните морков и кромид лук, дафиновият лист, черният пипер, резенът целина, лимоновият сок и сол на вкус. След като зеленчуците започнат да омекват към тях се прибавя и нарязаното филе от мерлуза. Оставя се така за около 20 мин. Рибата и зеленчуците се отцеждат.

В намазнена тава се изсипват последователно разбитите с маслото и млякото жълтъци, рибата и зеленчуците и разбитите на сняг белтъци. Ако е необходимо се подправя със сол и черен пипер. Суфлето се запича във фурната и накрая се поръсва с настърганата гауда.

Ако се чудите за някакъв по-разнообразен начин, по който да приготвите риба, вместо да я печете на фурна или да я пържите, най-добре се научете как да приготвяте рибно суфле.

То не изисква особени усилия и изглежда достатъчно изискано дори и ако каните гости.

В горната галерия може да видите три много вкусни и интерсни варианта за суфле с риба. Разгледайте и изберете между рибно суфле със скариди, рибно суфле с мерлуза или пък рибно суфле от риба треска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати