Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три рецепти за кюфтета от варени яйца

Три рецепти за кюфтета от варени яйца

Кюфтета

Когато заговорим за кюфтета, повечето от нас си представят традиционните кюфтета от кайма, но има и много други интересни рецепти за приготвяне на кюфтета, които малцина са изпробвали. Особено атрактивни са кюфтетата от сварени яйца, които освен че имат нетрадиционен вид, са и много вкусни. А и по този начин може да използвате останалото излишно количество яйчица, които се чудите какво да правите.

Предлагаме Ви 3 лесно изпълними рецепти за кюфтета от сварени яйца:

Обикновени кюфтета от яйца

Необходими продукти: 10 сварени яйца, 3 жълтъка, 25 г брашно, 70 мл мляко, 25 г галета, 50 г масло, шарена сол на вкус, рукола или пресен магданоз за декорация

Яйца

Начин на приготвяне: Брашното се запържва в част от маслото и към него се добавя студеното мляко при непрекъснато разбъркване. Котлонът се намалява и сосът се бърка, докато се сгъсти. Сваля се от огъня, добавят се нарязаните на ситно сварени яйца, разбитите жълтъци и шарена сол на вкус, след което се кипва отново. Изчаква се да изстине и от така приготвената смес се оформят кюфтенца, които се овалват в галетата и се изпържват в предварително загрята мазнина. Поднасят се гарнирани с рукола или стръкове магданоз.

Ароматни кюфтета от яйца, грис и пресни подправки

Необходими продукти: 12 сварени яйца, 125 г грис, 50 г галета, 50 г масло, няколко стръка копър и магданоз, сол и черен пипер на вкус, 15 с. л. заквасена сметана, олио за пържене и разбити белтъци и галета за паниране

Начин на приготвяне: Грисът се сварява с толкова вода, че да се получи гъста каша. Към нея се добавят нарязаните на дребно сварени яйца и сол на вкус. Всичко се разбърква и от сместа се оформят кюфтенца, които се панират в белтъци и галета и се изпържват. Запичат се за няколко минути в предварително загрята фурна и се поднасят поляти със сметана и ситно нарязани копър и магданоз.

Шарени кюфтета от яйца

Необходими продукти: 12 сварени яйца, 1 кисела краставичка, 1 червена чушка, 7- 8 маслини без костилката, 3 жълтъка, 70 мл мляко, 50 г масло, 25 г брашно, 25 г галета, сол и черен пипер на вкус

Кюфтета от яйца

Начин на приготвяне: От брашното, част от маслото и млякото се прави сос като в първата рецепта. Сварените и нарязани на ситно яйца, чушката, киселата краставичка, маслините и разбитите жълтъци се прибавят към соса, който се кипва отново. Подправя се със сол и черен пипер и след като изстине от сместа се правят кюфтенца, които се овалват в галета и се изпържват в мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Асенова
Нови кулинарни вдъхновения-резултата ще е доста любопитен.
0
0
Николай Харалампиев
Ще изпробвам.Харесва ми.Не съм се сещал че така могат да се използват яйцата
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
02.05.2016 18:15
Интересни идеи за тези на които ще им останат яйца от празника
0
0