Вижте кои са най-здравословните национални кухни по света

1 от 5 Снимки

1. Тайландската кухня


В кулинарното меню на тази страна преобладават супите, които са едновременно здравословни и много вкусни. Най-обичана от местните, а и от туристите е супата Том Ям Кунг, която се приготвя от скариди, лимонена трева, джинджифил, кориандър и куркума.

Тази типична за тайландската кухня супа е препоръчвана и заради силните ѝ антиоксидантни свойства, чрез които помага на храносмилателната система и засилва имунитета;

Националната кухня на една страна се оформя съгласно културата и обичаите на жителите. Някои традиционни блюда по света обаче могат да са пример за това как да се храним здравословно.

Така например киноата и чията са изконна храна за хората от Южна Америка, които векове наред успяват да се изхранят благодарения на полезните зърна. А огромната мания по тези зърнени храни, заслужили си титлата суперхрани, вдигна цената им, в резултат на което вече много бедни хора от Чили и Перу не могат вече да си ги позволят.

На кое място по използване на полезни продукти се нарежда чилийската кухня, както и кои са останалите национални кухни, които влизат в топ 5 на най-здравословните, може да научите от галерията горе.

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати