Кюфтета

Идеалните гарнитури за кюфтета

Кюфтетата са сред най-често приготвяните месни вкусотийки, които се услаждат на малки и големи. Могат да бъдат направени на скара, на фурна или да се изпържат в олио. Освен че са много вкусни, приготвянето им не отнема и много време. А поради забързания ни начин на живот, това също е много важно.

Добре е обаче да знаете с какво да ги поднесете или по-точно кои са идеалните гарнитури за тях. Ето някои от най-известните:

Пържени картофки

Независимо дали ще са нарязани по дължина или под формата на чипс и дали ще е са сервирани с настъргано сирене или не, те са сред най-предпочитаните гарнитури, които обожават и малки и големи да похапват, когато консумират кюфтета или кебапчета.

Картофено пюре

Картофено Пюре

Също традиционна гарнитура, която за разлика от пържените картофи е с доста по-малко калории. Приготвя се бързо и лесно, като ако искате пюрето да е наистина вкусно, можете към него да прибавите и малко топено сирене.

Картофена салата

Обикновено я приготвяме когато сме предвидили да сервираме риба, но всъщност тя също пасва много добре на кюфтетата и кебапчетата и не изисква висене пред тигана, за да се изпържат картофките.

Лютеница с праз лук

Това е типично балканска гарнитура, която се предлага не само с кюфтета, но и с кебапчета. Приготвя се просто като към буркан лютеница прибавите и няколко стръка ситно нарязан праз лук.

Лютеница

Ако не разполагате с такъв, можете спокойно да го замените с пресен лук. Сърбите пък предпочитат към лютеницата да добавят и сирене, което също много пасва на кюфтетата.

Боб с лютеница

Универсална гарнитура, отново характерна за Балканите. Представлява сварен по-едър боб, който се смесва с лютеница и ако е необходимо се добавя и малко ситно нарязан лук.

Ако не разполагате с време да си сварите сами боба, можете просто да си купите буркан маслен боб, който е готов за директна консумация.

Шопска салата

Без значение дали е точно шопска, редена или овчарска, салатата от домати и краставици е идеалното допълнение към кюфтетата и кебапчетата и най-полезната гарнитура от всички, които изброихме.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.2
Общо 5 гласували
5 2
4 0
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати