Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за бърз обяд с пилешко

Идеи за бърз обяд с пилешко

Пилешки филенца със Сусам

Пилешкото месо е с много по-малко калории в сравнение със свинското и освен че е много вкусно, е и лесно и бързо за приготвяне. А това в нашето забързано ежедневие е от изключително значение. В случая Ви предлагаме 3 изпитани рецепти за бърз обяд с пилешко месо:

Диетични пилешки пържоли

Необходими продукти: 3 бр. пилешко филе, 2 глави кромид лук, 250 г гъби, сол и черен пипер на вкус, 3 с. л. соев сос, 2 домата.

Начин на приготвяне: Пилешкото филе се разрязва на 2 части, така че да се получат тънки пържоли, които се подправят със сол и черен пипер. Пекат се в тиган с тефлоново покритие до придобиването на златист цвят.

Не е нужно да слагате мазнина, но трябва редовно да помествате пържолите, за да не загорят. След като са готови, ги полейте със соев сос.

След всяка порция пържоли слагайте нарязаните на ивички лук и гъби и след като са готови отново пилешки пържоли. Поднесете ги заедно със запечените зеленчуци и с нарязан на резени домат.

Пържени пилешки крилца

Пилешки Крилца

Необходими продукти: 10 пилешки крилца, 2 с.л. мед, 2 скилидки чесън, 75 мл соев сос, няколко стръка копър, мазнина за пържене.

Начин на приготвяне: В купа се смесват пресованият чесън, соевият сос, медът и ситно нарязаният копър. Крилцата се измиват и ако е необходимо се разделят на две.

Подсушават се и се изпържат до златисто от двете страни в мазнината. Веднага след като са готови се потапят в соевият сос и останалите подправки и са готови за сервиране заедно със салата по избор или друг вид гарнитура.

Пилешки хапки със сусам

Необходими продукти: 4 бр. пилешко филе, 3 яйца, 5 с. л. брашно, 150 г сусамово семе, мазнина за пържене, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Пилешкото филе се измива, нарязва се на хапки и се оставя да се отцеди добре. Ако е необходимо се подсушава с кухненска хартия.

Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Всяка хапка се овалва последователно в брашно, потапя се в разбитите яйца и след това в сусамовото семе и се пуска да се пържи до златисто в предварително загрятата мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest