Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пет причини да ядем повече моркови

Пет причини да ядем повече моркови

5 от 5 Снимки

5. Предотвратяват появата на кариеси


Грижата за зъбите е нещо, което много хора пренебрегват и се сещат едва, когато болката е непоносима. Морковите чистят плаката, образувана по зъбите.

Отхапването на парче от хрупкавия зеленчук, предизвиква генерирането на слюнка, което регулира нивото на киселинност, предизвикваща кариесна маса по зъбите.

Произходът на морковите може да бъде проследен във времето преди около 5000 години чрез исторически документи и картини. Никой не знае точно кога са се появили първите моркови, защото много хора ги бъркат за пащърнак, близък роднина на моркова.

Все пак морковът, такъв, какъвто го познаваме днес, е създаден през 16 век в Холандия. Тогава местни производители кръстосали червени и бледожълти моркови, за да получат симпатичния оранжев кореноплод., които днес в удоволствие си хрупкаме и влагаме в почти всяка домашна гозба.

Въпреки че никой не знае със сигурност кой и кога е открил моркова, ние сме му благодарни за тази суперхрана. А в галерията горе може да разберете и защо си заслужава да включите хрупкавия оранжев зеленчук редовно в дневното си меню.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати