Яжте закуската си като крал, обяда като принц, а вечерята като бедняк

закуска

Край на строгите диети и дългите списъци със забранени храни! . Всички, които имат желание да отслабнат, но пък им е трудно постоянно да се ограничават от различни храни, вече могат да си отдъхнат. Оказва се, че тайната не е само в това с какво се храним, а и кога консумираме храната, съобщава Попшугър.

Мишел Бриджес работи като инструктор и освен това е автор на книга за трансформация на тялото – тя дава своите ценни съвети на хората с проблеми в храненето и килограмите.

Бриджес предлага да закусвате като крале, да обядвате като принцове и да вечеряте като бедняци. Специалистът дава обяснение и защо тези съвети са важни и приложими ли са в действителност.

Преди всичко богатата закуска сутрин ще ви даде достатъчно енергия за деня, а и ще имате предостатъчно време цял ден да изгорите калориите. От друга страна, няма да се измъчвате от глад, докато дойде време за обяда, а и ще забравите за нощното преяждане.

Закусване

Дамата споделя, че повечето хора, с които е работила като инструктор, всъщност не закусвали. Дори не хапвали почти нищо през целия ден, а вечер, когато се приберат у дома, изяждат огромни количества храна и съответно много калории. Голяма част от клиентите на Бриджес ставали да ядат и през нощта.

Природата не може да бъде победена, затова вместо човек да си играе с нея, може да се съобрази и това да му бъде от полза. Много диетолози и фитнес инструктори се съгласяват с тази позиция – закуската действително е най-важното хранене и трябва да бъде най-обилното.

Други специалисти, които съветват калоричните храни да се ядат предимно сутрин, са популярният диетолог Боб Харпър и треньорът на известните Гунар Питърсън.

Питърсън, който е виновен за извивките на София Вергара, съветва своите клиенти да не хапват въглехидрати като паста или ориз в по-късната част на деня.

Ориз

Друг специалист по храненето - Шира Ленчевски, споделя, че биологичният ритъм на човешкото тяло води и до изменения в метаболизма. Това превръща пълните с въглехидрати и тежки храни по-лесни за разграждане, най-вече ако се похапват в по-ранните часове на деня.

Разбира се, подобна стратегия в никакъв случай не означава, че денят ви трябва да започва с мекица или поничка с шоколад, поне не всяка сутрин. Но пък подобно правило звучи разумно и в крайна сметка не е кой знае колко трудно за изпълнение.

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати