Гнусни факти, които ще ви откажат от бързата храна

Бързо хранене

Бързата храна е една от най-нездравословните. Ако това не може да ви откаже от приема ѝ обаче, то следващите факти със сигурност ще успеят.

Хот дог и хамбургери

Хот дог и хамбургери - тези иначе толкова вкусни и апетитни храни, са пълни с т.нар. розова слуз. Това представлява смес от съединителна говежда тъкан и мазнини, обработени с амониев хидроксид. Доста апетитно!

Пилешки хапки

В предлаганите в заведенията за бързо хранене пилешки хапки пилешкото всъщност е дефицит. За да спестят, производителите добавят мазнини, кости и съединителна тъкан, които да придадат плътност и обем. След като се получи крайният продукт, той се съхранява дълго време замразен. Сред химикалите, с които се обработват тези хапки, за да изглеждат свежи, са алкохол, етилацетат и ацетон.

Гнусни факти, които ще ви откажат от бързата храна

Кока-кола

Най-популярната газирана напитка може да се похвали с десет лъжици захар в кенче. Това в пъти надвишава дневната доза захар, приета от Световната здравна организация.

Салата

Когато искаме да похапнем нещо здравословно и бързо, залагаме на салатите. За съжаление, те също не са от най-здравословните варианти. Марулята в заведенията за бързо хранене обикновено се обработва с пропиленгликол – химичен елемент, който се открива в големи количества и в антифриза. Интересен факт е, че в салатите в тези заведения има повече мазнини и натрий, отколкото в сандвичите, които се предлагат там.

Шейкове

Ако смятате, че млечните шейкове са сред здравословните неща, които може да закупите от веригите за бързо хранене, то се лъжете жестоко. Истината е, че съставът им включва оцветители, ароматизатори и консерванти, които са всичко друго, но не и полезни.

Сред останалите уникални съставки в шейковете се откриват маслена киселина, често срещана в гранясалото масло, етилов валериат и изобутил антранилат. Последният не трябва да се нагрява, тъй като започва да отделя токсичен газ.

Гнусни факти, които ще ви откажат от бързата храна

Топено сирене

Топеното сирене във веригите за бързо хранене нямат нищо общо с това от магазините. То е с цвят на химикали и е невероятно вкусно, но със сигурност не може да се равнява с топеното сирене от мляко.

Косми

Във всичко, което се сервира в тези вериги, има и порядъчно количество косми. То се открива под формата на аминокиселината L-цистеин, която се извлича от животински пера и човешки косми.

Сред останалите неща, които са откривани и продължават да присъстват във фастфууд-а, са косми от гризачи, насекоми и микробни агенти - бактериофаги, които предпазват преработената храна от разваляне.

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Атанаска
Атанаска
10.10.2015 20:30
ужас ! Но тогава как все още съществуват такива хора , който се хранят със това ?
0
0