Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Замразете малините във фризер, за да запазите дълго вкуса им

Замразете малините във фризер, за да запазите дълго вкуса им

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Малини

При правилно замразяване малините запазват по-голямата част от полезните си вещества. Така ще имате цяла зима малини, които са запазили не само витамините си, но също така своя вкус, аромат и естествения си наситено червен цвят.

Съдържанието на витамини в малините, които са замразени, не се променя и в това отношение те дори се запазват повече, тъй като колкото повече време минава, след като плодовете са обрани, толкова повече намаляват витамините в тях. Замразените малини са помощник на имунната система през зимата, когато пресните плодове са малко.

Малините, които ще замразявате, трябва да са узрели добре. Прегледайте добре плодовете - за замразяване не са подходящи изгнили, презрели и повредени малини. Малините, които ще се замразяват, се почистват от дръжките и листенцата. Тези плодове са много нежни и при почистването трябва да се внимава, за да не се наранят.

След това малините се измиват добре с помощта на гевгир, и се слагат върху хартия, за да се отцедят от влагата. Има няколко начина за замразяване на малини.

Един от тях е да се разпределят малините в един слой върху поднос или плоска тава така, че да са на разстояние една от друга. Слагат се във фризера и се оставят за 5-6 часа.

Замразени Плодове

След като са се замразили, малините се изваждат от фризера и се слагат в найлонови пакети, които се редят във фризера. Когато се замразяват по този начин, малините запазват първоначалната си форма и не се слепват една с друга.

Можете и направо да замразите малините, като изсипете плодовете в пластмасова кутия и веднага я оставите във фризера да се замразява.

Можете да замразите малини със захар. В кутия се редят ред малини, поръсват се със захар така, че да ги покрие, и отгоре се слага следващ ред малини. Кутията се слага във фризера.

Замразените малини могат да се използват за приготвянето на компоти, сладкиши, сладки сосове, както и за украса за торта или други десерти. Ако малините са прекалено много, можете да ги размразите и да приготвите от тях сладко или конфитюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest