Анализатори: Краят на Макдоналдс е близо!

Анализатори: Краят на Макдоналдс е близо!

Краят на световната верига за бързо хранене Макдоналдс е близо. Според прогнозите последните дни на фаст фууд гиганта наближават.

Ходовете на веригата в последната година водят към сигурен крах, категорични са специалисти. Тя е изправена пред по-силна конкуренция от всякога. Според запознати Макдоналдс е в разгара на голяма депресия. Главният изпълнителен директор Стив Истърбрук представи плана си за съживяване на растежа на най-голямата верига за бързо хранене в света.

Новите идеи, които прокарва обаче, водят Макдоналдс към неговия край. Най-вероятно причина за това ще стане новият проект All Day Breakfast (Закуска за целия ден). Идеята на компанията бе проектът да донесе нови приходи, като в менюто бъде включен и иновативен бургер с 30 съставки.

Според специалистите това няма да генерира нов трафик, а дори напротив – ще наложи компанията да намали цените заради намаляващия поток от клиенти.

Клиентелата изоставя компанията на тълпи, защото са недоволни както от качеството, така и от бързината за изпълнение. Повечето от тях са оплакват, че количеството на храната в Макдоналдс намалява през годините. Това важи за всичко в менюто.

Въпреки прогнозите официалният говорител на Макдоналдс заяви, че новото меню All Day Breakfast е хит. Той отрича компанията да има проблеми. Според него иновациите в менюто успешно връщат както клиенти, така и инвеститори обратно към гиганта в хранителната индустрия.

В същото време оплакванията на клиентите не стихват. Анализаторите от Nomuraса начело с Mark Kalinowski са категорични, че много скоро ще живеем в свят без Роналд Макдоналд.

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати