Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три идеи какво да направим от див чесън

Три идеи какво да направим от див чесън

1 от 3 Снимки

Пастет от див чесън


Необходими продукти: 2 ч. ч. натрошено сирене, 2 жълтъка от сварени яйца, 5 с. л. майонеза, няколко ситно нарязани маслини без костилката, няколко стръка копър и няколко стръка див чесън, черен пипер на вкус.

В купа се смесват натрошеното сирене, рендосаните жълтъци, майонезата, маслините и всички останали продукти. Всичко се разбърква добре и ако е прекалено гъсто може да се добави още майонеза или малко кисело мляко.

С този пастет могат да се намажат препечени филийки, да се напълнят като кошнички белтъците на сварените яйца или ако е в по-разреден вариант да служи като дресинг към зелена салата.

Чесънът е познат като един от най-мощните природни антибиотици, но в същото време има доста силен аромат и тръпчив вкус, който мнозина не понасят. Случаят с дивия чесън обаче е съвсем друг.

Той има нежен вкус и мирис и може дори да бъде отглеждан в сандъче на балкона. Ако вече сте успели да си го култивирате, ето 3 варианта за какво можете да го използвате, които може да видите в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати