Най-готвените български ястия

1 от 5 Снимки

1. Пиле с ориз или картофи на фурна


В този случай пилето може да е предварително сварено или запържено, оризът - да е с лук и моркови или без, a картофите - да са нарязани под каквато форма желае приготвящият ги. Това ястие обаче си е истинска класика, защото е подходящо не само за възрастни, но и за малки деца;

Заради вековното и наситено с история минало на България на родната трапеза са се наложили разнообразни ястия, чийто произход трудно може да бъде проследен.

Някои ястия обаче, независимо дали са типично български, балкански, арабски и т. н., присъстват редовно в менюто ни, като с течение на векове са претърпели доста промени по отношение на приготвянето им.

Родната кулинарна социология твърди, че ястието, което трайно е заело място в стомаха на българина, е пилето с ориз, което е и най-консумираното българска гозба.

Кои са най-готвените български ястия, може да проследите във вкусната ни галерия горе. А ако ви се дояде пиле с картофи, няма какво да му мислите.

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Илияна Димова
Да и у дома тези ястия присъстват често на трапезата
0
0
Лидия - Гери
Лидия - Гери
13.01.2016 15:54
И да добавим баницата.
0
0
Мартина Тракова
Бих добавила яйца(на омлет,на очи или по панагюрски).Спасяват положението винаги.
0
1

От другите ни сайтове

Свързани рецепти