Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусотии с дреболии в нов прочит

Вкусотии с дреболии в нов прочит

1 от 3 Снимки

1. Агнешки бъбречета с ароматни подправки


Необходими продукти: 10 агнешки бъбречета, 2 ч. ч. бяло вино, 3 скилидки чесън, 1 с. л. сметана, 2 с. л. зехтин, 1 с. л. горчица, няколко стръка пресни мащерка, магданоз, розмарин и риган, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Бъбречетата се обелват и почистват, след което се запържват в сгорещения зехтин. Когато омекнат, се изваждат и на тяхно място се слагат нарязаните скилидки чесън, виното и пресните подправки. След като сосът започне да намалява на течност, котлонът се намалява и се добавят горчицата и сметаната. Подправя се на сол и черен пипер и бъбречетата се сервират, полети със соса.

Макар в повечето европейски държави да се гледа лошо на ястията, приготвени от месни дреболии, те продължават да са класика в България, както и в много балкански страни.

Независимо дали става въпрос за дробчета, сърца, бъбреци, чревца и какво ли още не, нашата кухня изобилства от класически и съвременни рецепти за приготвянето на апетитни дреболии.

Ето защо Ви предлагаме 3 интересни рецепти, които можете да изпробвате следващия път, когато се чудите как да разнообразите трапезата си. Разгледайте нашата вкусна галерия горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати