Три вкусни и лесни рецепти за рибена чорба

Три вкусни и лесни рецепти за рибена чорба

Обикновено, когато човек се замисли какво да си похапне, когато е на почивка на море, се стига до извода, че няма нищо по-подходящо от риба. А какво по-хубаво от вкусна рибена чорба или рибена крем-супа? За тази цел обаче не е необходимо задължително да се намирате на морето, защото можете по всяко време да си приготвите рибена супа и у дома. Ето защо Ви предлагаме 3 рецепти за рибена чорба, а Вие можете да изберете тази, която най-пасва на вкуса Ви:

Рибена супа без застройка

Необходими продукти: 1 мерлуза, 1 глава кромид лук, 2 скилидки чесън, 6 домата, 2 с. л. фиде, резен целина, 1 с. л. лимонов сок, 40 г масло, сол и черен пипер на вкус, няколко стръка ситно нарязан магданоз.

Три вкусни и лесни рецепти за рибена чорба

Начин на приготвяне: Рибата се измива и се слага да се вари в подсолена вода, Когато омекне се изважда, обезкостява се и се нарязва на ситно. Бульонът се прецежда, кипва се отново и ако е необходимо се добавя още вода. Вътре се пускат нарязаните на дребно зеленчуци и всички останали подправки без магданоза. Накрая се прибавя фидето, рибата се връща в тенджерата и след като всички продукти са готови се пуска маслото и се поръсва с магданоз.

Рибена чорба със застройка

Необходими продукти: 1 бяла риба, 3 моркова, 1 глава кромид лук, 2 яйца, 1 дафинов лист, резен целина, няколко зрънца черен пипер, бучка масло, 1 ч. ч. прясно мляко, 2 кубчета зеленчуков бульон, сол и девесил на вкус, няколко стръка ситно нарязан пресен магданоз.

Три вкусни и лесни рецепти за рибена чорба

Начин на приготвяне: Всички зеленчуци се нарязват на ситно и заедно с нарязаната целина се пускат във врящия бульон. Когато започнат да омекват се добавя осолената риба, дафиновия лист, пипера и девесила. След около 30 минути рибата се изважда, обезкостява и се връща отново към супата. Добавя се маслото и всичко се застройва с разбитите яйца и млякото. Осолява се на вкус и се поръсва с магданоза.

Кремсупа от риба

Необходими продукти: 500 г морска риба, бучка масло, 2 глави кромид лук, 1 морков, 5 домата, 2 яйца, 2 с. л. брашно, 1 с. л. лимонов сок, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Всички продукти без брашното, яйцата и лимоновия сок се кипват. Когато рибата е готова тя се изважда и обезкостява, а бульонът се прецежда и в него се слагат претритите през цедка зеленчуци. Рибата се връща към получената крем-супа и накрая се прибавя лимоновия сок и супата се застройва с яйцата и брашното. Вари се още около 5 минути и е готова за поднасяне.

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

От другите ни сайтове

Свързани рецепти